PAUL ELLIS Afp
STANIŠIĆ ASISTENT

VIDEO: Čudesan preokret Uniteda! Ronaldo heroj Old Trafforda, zabio Pašalić, 3 gola Bayerna u 5 minuta

Kompletirano je 3. kolo Lige prvaka, večer je obilježio čudesan povratak Manchestera protiv Atalante
Piše: Hina/Sportske novostiObjavljeno: 20. listopad 2021. 23:22

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić zabio je pogodak, ali je njegova Atalanta poražena kod Manchester Uniteda u dvoboju 3. kola skupine F Lige prvaka s 2-3.

Takav kraj se i nije mogao naslutiti nakon prvog poluvremena jer su Talijani vodili 2-0. U 15. minuti Pašalić se našao na pravom mjestu te je iz blizine svladao domaćeg vratara De Geu za 1-0. Atalanta je cijelo prvo poluvrijeme odigrala odlično, bila je kontinuirano opasna, a u 29. minuti je povećala na 2-0 golom Demirala.

image
PAUL ELLIS Afp

No, baš sve na travnjaku se promijenilo u drugom poluvremenu, točnije od 53. minute kada je Rashford smanjio na 1-2. U valovima je Manchester United napadao. Atalantu su spašavali okvir vrata i vratar Musso, no do kraja nije izdržala. Prvo je Maguire izjednačio u 75. minuti, a u 81. se ukazao Cristiano Ronaldo i zabio za potpuni preokret.

image
PAUL ELLIS Afp

Pašalić je igrao do 68. minute kada je zamijenjen.

Manchester United (šest bodova) je preskočio Atalantu (četiri boda) na ljestvici, a s Talijanima se izjednačio Villarreal koji je u Švicarskoj pobijedio Young Boys s 4-1. Gosti su u prvih petnaest minuta zabili dva gola (Pino i Gerard Moreno), a jednako ubojiti su bili i u samom finišu ogleda (Alberto Moreno i Chukwueze).

U skupini H aktualni pobjednik Lige prvaka Chelsea vrlo lako je kao domaćin slomio švedski Malmö te je pobijedio 4-0. Po dva pogotka Chelsea je postigao u oba poluvremena. Dva puta je s bijele točke bio miran Jorginho, a još su po pogodak dodali Christensen i Havertz.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Hrvatski napadač Antonio Mirko Čolak odigrao je cijelu utakmicu za Malmö, dok je na drugoj strani Mateo Kovačić kompletni dvoboj odgledao s klupe.

Chelsea je došao do druge pobjede (šest bodova), a na vrhu se sa svih devet bodova nalazi Juventus koji je u ovom kolu slavio u Sankt Peterburgu protiv Zenita s 1-0. Domaća obrana na čelu s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom je odolijevala Juventusu sve do 86. minute, ali je tada pogodak vrijedan tri boda zabio Šveđanin Kuluševski.

image
OLGA MALTSEVA Afp

U skupini G je ranije Red Bull Salzburg svladao Wolfsburg 3-1, dok su Lille i Sevilla odigrali bez pobjednika, ali i bez golova. Za Sevillu je to bio treći remi u skupini, a Ivan Rakitić je igrao od 74. minute. Hrvatski vratar Ivo Grbić je, pak, uspješno čuvao domaću mrežu tijekom svih 90 minuta.

image
KRUGFOTO Afp

U skupini E Bayern je zadržao stopostotni učinak. Nakon Barcelone i kijevskog Dinama Bavarci su ovaj put slavili na Luzu u Lisabonu gdje su pobijedili Benficu 4-0. Sve do 70. minute mreže s mirovale, a tada je domaću zatresao Sane. Tada je počelo puštati sa svih strana u domaćoj obrani pa su još zabili Everton (autogol), Lewandowski i ponovno Sane. Kod posljednjeg pogotka asistirao je hrvatski reprezentativac Josip Stanišić koji je u 77. minuti dvoboja ušao s klupe. Osim što ima svih devet bodova Bayern još nije primio pogodak (razlika pogodaka 12-0).

Iza Bayerna se na ljestvici nalaze Benfica s četiri i Barcelona s tri boda koja je u ovom kolu osvojila premijerne bodove (1-0 protiv Kijevljana).

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp


18.45: Barcelona - Dinamo Kijev 1:0 (Pique 36')

18.45: RB Salzburg - Wolfsburg 3:1 (Adeyemi 3, Okafor 65', 77' / Nmecha 15')


21.00: Manchester United - Atalanta 3:2 (Rashford 53', Maguire 75', C. Ronaldo 81' / Pašalić 15', Demiral 29')

21.00: Benfica - Bayern 0:4 (Sane 70', 84', Everton 80' ag., Lewandowski 82')

21.00: Chelsea - Malmo 4:0 (Christensen 9', Jorginho 21' p., 57' p., Havertz 48')

21.00: Lille - Sevilla 0:0

21.00: Young Boys - Villarreal 1:4 (Elia 77' / Pino 6', G. Moreno 16', Alberto Moreno 88', Chukwueze 90'+2')

21.00: Zenit - Juventus 0:1 (Kuluševski 86')


MAN. UNITED - ATALANTA 3:2 (Rashford 53', Maguire 75', C. Ronaldo 81' / Pašalić 15', Demiral 29')

MANCHESTER UNITED (4-2-3-1): De Gea - Shaw, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka - Fred (od 88. Matić), McTominay (od 66. Pogba) - Rashford (od 66. Cavani), Fernandes, Greenwood (od 73. Sancho) - Ronaldo

ATALANTA (3-4-1-2): Musso - Palomino, Demiral (od 46. Lovato), De Roon - Maehle, Koopmeiners (od 80. Pezzella), Freuler, Zappacosta - Pašalić (od 68. Malinovski) - Muriel (od 56. Zapata), Iličić (od 68. Mirančuk)


KRAJ SVIH VEČERAŠNJIH UTAKMICA!

90'+2' - VILLAREAL ZAKLJUČUJE VEČER S ČETIRI GOLA U MREŽI YOUNG BOYSA! Točku na 'i' stavio je Samuel Chukwueze.

CHUKWUEZEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

88' - VILLAREAL POVISUJE NA 3:1! Mrežu je zatresao Alberto Moreno.

MORENOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

image
OLGA MALTSEVA Afp

86' - GOL u St. Peterburgu! Strijelac je Dejan Kuluševski - glavom uz pomoć vratnice.

POGODAK KULUŠEVSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

84' - BAYERN VODI 4:0! Novi Saneov zgoditak, a asistent je Josip Stanišić!

SANEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

82' - NOVI GOL BAYERNA! Strijelac je Lewandowski, iako je Leroy Sane napravio pola posla...

POGODAK LEWANDOWSKOG POGLEDAJTE OVDJE.

81' - GOOOL! Luke Shaw je 'školski' centrirao, a čudesni Portugalac skočio nebeski visoko te glavom pogodio neobranjivo pored dotad fantastičnog Mussa. Manchester je preokrenuo i vodi 3:2!

RONALDOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

80' - NOVI POGODAK ZA BAYERN! Brazilski napadač Everton zatresao je mrežu, ali vlastitu...

EVERTONOV AUTOGOL ZA NOVO VODSTVO BAYERNA POGLEDAJTE OVDJE.

77' - GOL U BERNU! Vraća se Young Boys, za 1:2 zabio je Meschack Elia.

POGODAK MESCHACKA ELIJE POGLEDAJTE OVDJE.

75' - GOOOL! Opet je asistent nenadmašni Bruno Fernandes, dvojica su čuvala Cristiana Ronalda, no zaboravili su na kapetana Harryja Maguirea koji nečuvan na drugoj vratnici pogađa za izjednačenje!

POGODAK HARRJYA MAGUIREA POGLEDAJTE OVDJE.

71' - Dvije fantastične obrane De Gee! Prvo je skinuo zicer Zapati, a zatim i sjajan udarac Malinovskog s ruba šesnaesterca! Sjajni Španjolac još drži na životu Solskjaera...

70' - GOL U LISABONU! Bayern je napokon poveo, strijelac je Leroy Sane!

SJAJAN SANEOV POGODAK IZ SLOBODNJAKA POGLEDAJTE OVDJE.

image
ADRIAN DENNIS Afp

56' - I ČETVRTI GOL CHELSEAJA! Jorginho drugi put pogađa s bijele točke!

JORGINHOV DRUGI GOL IZ PENALA POGLEDAJTE OVDJE.

53' - GOOOL! Rashford napokon pogađa nakon prve, i velike, pogreške Zappacoste... Bruno Fernandes je, naravno, asistent - njegovu savršenu loptu napadač Crvenih vragova pretvara u pogodak i Solskjaeru se vraća boja u lice. Man. Utd. - Atalanta 1:2!

RASHFORDOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

52' - DRUGI PONIŠTEN GOL BAYERNU! Nakon majstorije Comana koju je Thomas Muller pretvorio u pogodak, u VAR sobi zaključili su da je njemački napadač bio u zaleđu. Bio bi to Mullerov jubilarni 50. gol u Ligi prvaka. Još stigne...

MAJSTORIJU KINGSLEYJA COMANA I MULLEROV PONIŠTEN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

48' - CHELSEA VODI 3:0! Kai Havertz je pobjegao obrani i uz pomoć vratnice zatresao mrežu...

HAVERTZOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

48' - Strašan zicer propustio je zabiti Cristiano Ronaldo! Nije iskoristio idealno dodavanje Brune Fernandesa, bolje rečeno fantastično mu je skinuo argentinski vratar Juan Musso, a u nastavku opet Marcus Rashford promašuje cijela vrata...

46' - Vraćamo se na Old Trafford. Strijelac Merih Demiral, koji je u cijelome prvom dijelu pokazivao znakove ozljede, ostao je u svlačionici. Zamijenit će ga Matteo Lovato i upisati debi u Ligi prvaka. Ole Gunnar Solskjaer, kojemu mnogi predviđaju otkaz ostane li ovakav konačni skor, nije napravio nijednu zamjenu.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45'+1' - NOVI RASHFORDOV ZAPUCANI ZICER! Ovog puta je Demiral teško pogriješio, promašio je jedno dugačko dodavanje, ali napadač Manchesterac nije iskoristio taj poklon... njegov udarac s desetak metara odlazi na tribine! Solskjaer je samo u čudu promatrao novi promašaj skupocjenog ofanzivca. Na odmor se ide s prednošću Atalante od dva gola!

RASHFORDOV PROMAŠAJ POGLEDAJTE OVDJE.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - PONIŠTEN GOL LEWANDOWSKOG S UTAKMICE BENFICA - BAYERN POGLEDAJTE OVDJE.

42' - Što je sada propustio realizirati Rashford! Došao je u situaciju 'jedan na jedan' s Mussom, nećkao se i napravio potez previše, a Demiral je na vrijeme uklizao s leđa i spriječio napadača Crvenih vragova... turski je branič ovu obrambenu intervenciju proslavio kao da je postigao novi gol! U svakom slučaju, loša reakcija Marcusa Rashforda, a Demiralova požrtvovnost za deset!

DEMIRALOVU SJAJNU REAKCIJU POGLEDAJTE OVDJE.

image
PAUL ELLIS Afp

29' - ATALANTA VODI 2:0! Novi pogodak djelo je Demirala nakon kornera Koopmeinersa. Zaleđa nema, Cristiano je ljut kao ris, i to s razlogom... Manchester igra dosta loše, a Solskjaer je trenutno u iznimno teškoj situaciji.

DEMIRALOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

21' - NOVI GOL U LONDONU! Strijelac je Jorginho iz jedanaesterca.

JORGINHOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

16' - NOVI GOL u Bernu! Strijelac je ovoga puta Gerard Moreno.

POGODAK GERARDA MORENA POGLEDAJTE OVDJE.

image
PAUL ELLIS Afp

15' - GOOOL! Zappacosta je prizemno ubacio u peterac, a ondje se našao Pašalić... Vrebao je iz drugoga plana i zatresao mrežu za 1:0 Atalante na Old Traffordu! TRAJE VAR PROVJERA! Možda se Vatreni u tom trenutku nalazio u zaleđu... SVE JE ČISTO, GOL JE PRIZNAT!

POGODAK MARIJA PAŠALIĆA POGLEDAJTE OVDJE.

9' - GOL u Londonu! Chelsea je poveo na Stamford Bridgeu, mrežu je zatresao Andreas Christensen.

CHRISTENSENOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

6' - GOL! Prvi gol večeri pao je u Bernu. Young Boysi gube od Žute podmornice, strijelac je Yeremi Pino.

POGODAK YEREMIJA PINA POGLEDAJTE OVDJE.

1' - Počela je utakmica na Old Traffordu. Glavni je sudac 40-godišnji Poljak Szymon Marciniak iz grada Plocka.

image
DAVE SHOPLAND/HGN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dave Shopland/hgn/Shutterstock Editorial/Profimedia


20.30: Zasad se iz kluba nisu službeno očitovali zašto je Julienu Nagelsmannu pozlilo uoči utakmice, no neslužbene informacije dale su naslutiti da glavni strateg Bayern Munchena ima simptome slične gripi.


Čeka nas nova uzbudljiva večer u Ligi prvaka. Od 21 sat uživo pratimo šest susreta elitnog nogometnog natjecanja, a posebno bi zanimljivo moglo biti u Engleskoj gdje Manchester United dočekuje Atalantu i našeg Marija Pašalića.

Atalanta je nakon dva odigrana kola lider skupine F s četiri osvojena boda, dok je Manchester treći s tri boda koliko imaju i Young Boysi. Villarreal je na zadnjem mjestu te skupine s jednim bodom pa u njihovom susretu sa Švicarcima možemo očekivati dosta golova.

Benfica čeka Bayern koji na toj utakmici neće moći računati na svojeg trenera Juliana Nagelsmanna koji je u zadnji trenutak otpao jer mu je pozlilo. Nije poznato što je stručnjaku na klupi bavarskog diva, ali sigurno je da će ovaj susret voditi njegovi pomoćnici.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Chelsea dočekuje Malmo protiv kojeg je izraziti favorit, a Mateo Kovačić će prililku čekati s klupe, baš kao i Ivan Rakitić koji sa Sevillom gostuje kod Lillea. Zanimljivo bi moglo biti i u Rusiji gdje Juve koji se još nije stabilizirao ove sezone gostuje kod neugodnog Zenita. Talijanima za ovaj susret nedostaju Dybala koji je ozlijedio mišić i Rabiot koji je otpao zbog bolesti što im je dodatni uteg u Rusiji.

Hrvati će i ovoga puta igrati važne uloge. Kao što smo ranije naveli, Kovačić i Rakitić kreću s klupe, baš kao i Josip Stanišić, ali od prve minute ćemo gledati Pašalića s Atalantom, Ivu Grbića koji brani za Lille, Dejana Lovrena u Zenitu i Antonija Mirka Čolaka koji starta za Malmo.


Linker
17. travanj 2024 09:37