Luka Vušković

 HAJDUK.HR Hajduk.hr
VELIKA POBJEDA

VIDEO: Slavlje na Poljudu, Hajduk je u osmini finala juniorske LP! Najveća nada Bijelih izbacila Srnin Šahtar

Bijeli su s minimalnih 1:0 pobijedili vršnjake iz Ukrajine i tako prošli u iduću fazu Lige prvaka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. veljača 2023. 19:54

HAJDUK – ŠAHTAR 1:0 (Vušković 82‘)

SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja 400. Sudac: Damian Sylwestrzak Pomoćnici: Karasowicz i Kaszynski (svi Poljska). Četvrti sudac: Terzić.

HAJDUK (4-3-3): Buljan – Arković (od 57. Begonja), Jurić-Petrašilo, Vušković, Hrgović – Kavelj, Capan, Nazor (od 88. Pavić)– Reić (od 57. Duić), Antunović (od 68. Skoko), Brajković. TRENER: Marijan Budimir.

ŠAHTAR (4-1-4-1): Tvardovskij – Drozd, Savčenko, Farina, Buleza – Rosputko – Jaščenko (od 59. Janovič), Losenko, Sihelev, Hluščenko – Pohorilij. TRENER: Ratulutra.

Žuti kartoni: Reić (10), Farina (26), Jurić-Petrašilo (45), Begonja (75), Skoko (83), Losenko (87), Capan (90), Rosputko (90), Drozd (90).

CRVENI KARTON: Vušković (87- udaranje bez lopte), Rosputko (90- drugi žuti karton).


Juniori Hajduka ostvarili su veliku pobjedu prošli su play – off Lige prvaka mladih eliminiravši Šahtar. Plasirali su se u osminu finala za koji ih ždrijeb čeka 13. veljače, a utakmica se igra 28.veljače/1. ožujka. U osmini finala već ih čekaju ih velikani Liverpool, Real Madrid, Manchester City, Barcelona, PSG i Milana. Pobjednički pogodak protiv Šahtara postigao 15-ogodišnji Luka Vušković, glavom na ubačaj Capana, udarcem sa 10 metara iskosa prevario je istrčalog vratara pogodivši suprotni, lijevi kut.

VUŠKOVIĆEV GOL POGLEDAJTE OVDJE.

Pet minuta kasnije Vušković je isključen nakon naguravanja u dvoboju sa Losenkom. Sudac je hajdukovom stoperu dao crveni, a gostujućem veznjaku žuti karton.

ISKLJUČENJE POGLEDAJTE OVDJE.

Hladnoća je ponovno, kao i prošle nedjelje, uvjetovala posjet. Tek se nekoliko stotina gledatelja po buri okupilo na tribinama Poljuda, a među njima na jugoistoku i 50-ak djece iz Akademije Šahtara koji žive i treniraju u Splitu i Kaštelima. Prije početka dvoboja minutom šutnje odana je počast žrtvama potresa u Turskoj i Siriji, te Miroslavu Blaževiću, bivšem treneru Bijelih i izborniku reprezentacije Hrvatske.

Već u 3. minuti zaprijetili su hajdukovci, Reić je dao za Kavelja, a ovaj pucao sa 10-ak metara iskosa, ali obranom se istakao vratar Šahtara. Šahtar je uzvratio u 9. minuti preko Rosputka, iz voleja je pucao Ukrajinac, ali na mjestu je Buljan. Prema bitno oslabljeni Hajduk bez Vrcića, Pukštasa, Prpića, Đolonge i Šemige, ipak je imao inicijativu u prvom dijelu. Više su Bijeli htjeli, igra se većim dijelom poluvremena koncentrirala na polovici gostiju. Ohrabrio se stoper Jurić-Petrašilo u 22. minuti kada je prošao od centra igrališta i potom zapucao sa više od 20 metara, ali lopta je otišla pored lijeve vratnice. Luka Vušković je stavio na muke vratara Narančastih u 27. minuti, glavom je šutirao nakon ubačaja Capana, a Tvardovskij je krajnjim naporom odbio loptu iz lijevog donjeg kuta. Šahtar je do kraja poluvremena dvaput testirao Buljana, šutirao je Buleza u 39. minutio, a u 44. minuti neugodni udarac uputio je Farina, ali ostala je nula nakon prvog dijela.

Drugi dio Hajduk je igrao niz buru, Bijeli su napadali prema južnim vratima ispod semafora. Ali, najveću priliku je kreirao Šahtar, Buleza je u 52. minuti izašao sam pred Buljana koji je osujetio njegov udarac sa osam metara iskosa sa lijeve strane. Dominirao je Šahtar u nastavku, Bijeli su teško izlazili u napad, ali ulaskom Noe Skoko, sina nekadašnjeg prvotimca Bijelih Josipa Skoke, počeli su i Bijeli više prijetiti gostujućim vratima. Upravo je Skoko kreirao šansu za Duića koji je u 70. minuti povratnu loptu sa šest metara poslao pored vratiju. Izgledalo je da će utakmica ući u raspucavanje kaznenih udaraca kada je lukava kombinacija Capan-Vušković još jednom donijela ploda. Utakmicu je s tribina Poljuda gledao kompletan stožer zajedno sa igračima prve momčadi Hajduka, čelni ljudi Akademije, tehnički direktor reprezentacije Stipe Pletikosa i sportski direktor Šahtara, Darijo Srna.

Linker
24. travanj 2024 21:40