Zinedine Zidane tijekom dvoboja u Kijevu
 SERGEI SUPINSKY/AFP
NOVI UDARAC

Zidane nakon potopa u Kijevu odgovarao na pitanja o svojoj smjeni: ‘Ovo su jako teški trenuci za Real..‘

Prvaci Španjolske doživjeli su i drugi težak udarac u samo tri dana. Hoće li Zidane preživjeti?
Piše: Goran Čičin Mašansker, SNObjavljeno: 01. prosinac 2020. 22:11

Novi kiks Reala dogodio se u Ligi prvaka. Nakon slavlja u Madridu na premijeri nove sezone, Šahtar je upisao još jednu pobjedu nad španjolskim prvakom. U hladnom i snježnom Kijevu ukrajinska je momčad pogocima Dentinha i Solomona stigla do vrijednih bodova, te se na ljestvici skupine B izjednačila s Realom od kojeg ima bolji međusobni omjer. I jedni i drugi mogu proći u osminu finala, odlučivat će posljednje kolo u kojem Real dočekuje Borussiju Mönchengladbach, a Šahtar gostuje kod Intera.

Stvari su za Real mogle krenuti drugačije da je Asensio umjesto vratnice u 5. minuti pogodio mrežu. Imali su gosti inicijativu, no domaći vratar Trubin dobro je branio. U nastavku su i Rudari došli do svojih prilika koje su pretvorili u golove, dok je Zidane kasno mijenjao i na kraju ostao praznih ruku. Luka Modrić imao je punu minutažu u veznom redu Reala.

Nakon što su proteklog vikenda odigrali katastrofalnu utakmicu i izgubili prvenstveni dvoboj od Alavesa na svom terenu, to je već drugi teški posrtaj 'kraljevskog kluba' u tri dana. Nije ni da su u dsadašnjjem tijeku sezone sve očarali svojim prezentacijama, pa se, logično, sve glasnije priča o smjeni Zinedinea Zidanea. Francuz se nakon potopa u Kijevu odbio predati:

- Neću dati ostavku. Idemo dalje, imam dovoljno snage i vjere u svoje igrače. Spremali smo se za ovu utakmicu kao da je finale Lige prvaka, odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, ali nismo zabili. Boli način na koji smo primili prvi gol, ali mislim da konačni rezultat nije realan. Protiv Alavesa nismo zaslužili pobjedu, ali protiv Šahtara jesmo. Teški su ovo trenuci za naš klub, ali moramo ostati ponosni i dostojanstveni. Idemo pobijediti Borussiju u zadnjem kolu, rekao je Zidane u Kijevu.

Linker
25. travanj 2024 14:50