Damir Krajač / Cropix
UNATOČ SENZACIJI

Mladi vatreni nacionalnoj televiziji nisu zanimljivi

Na Prisavlju nisu očekivali takvu senzaciju mladih talenata i nisu otkupili prava prijenosa, a sad kad su iznenadili sve prava prijenosa teško je otkupiti
Piše: Vanja DeželićObjavljeno: 27. srpanj 2010. 14:35

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina napravila je pravu senzaciju deklasiravši Portugal 5-0 i plasiravši se u polufinale Europskog prvenstva, gdje ih danas u 19 sati čeka domaćin, Francuska. Nažalost, to sve na hrvatskoj televiziji nismo gledali. Ni nećemo.

Očito na Prisavlju nisu očekivali takvu senzaciju mladih talenata i nisu otkupili prava prijenosa, a sad kad su iznenadili sve prava prijenosa teško je otkupiti, posebno jer je u istom terminu i Europsko prvenstvou atletici, na kojem nastupa Blanka Vlašić.

Uistinu je šteta što se sustavno godinama ne prenose velike hrvatske pobjede, od onih u košarci, vaterpolu, a sad i mlađim uzrastima u nogometu. Prisjetimo se, u doba Nike Kranjčara, prenosilo se Svjetsko prvenstvo iz Nigerije, kao i u vrijeme Eduarda da Silve Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

A sad kad se ponovno borimo za medalju o mladima možemo samo čitati ili na sve načine hvatati prijenost, preko Eurosporta 2, koji imaju rijetki sretnici, pa do live streaminga putem interneta, što nikad nije pouzdano. Nadajmo se da se na greškama uči i da će HRT, ali i komercijalne televizije, odsad reagirati na vrijeme, a ne se potajno nadati da se izbjegnu ugodna iznenađenja kao ova, pa da ih se ne proziva.

Linker
19. travanj 2024 00:13