LLUIS GENE AFP
POMALO ČUDAN NAČIN

'MOM MENADŽERU JE ISPAO PAPIR IZ TORBE...' Kontroverzni veznjak mislio je da ide na drugi kraj Europe: 'Već mi je bio propao transfer u Manchester'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 09. svibanj 2020. 00:31

Iako je 33-godišnji turski veznjak Arda Turan od 2015. član Barcelone, posljednje dvije sezone igra na posudbi u redovima turskog Basaksehira. Ove sezone mu, točnije 30. lipnja ističe ugovor i konačno će biti maknut s platne liste katalonskog kluba. Tada će moći pronaći i novi angažman, a sva je prilika da će to biti u Galatasarayu.

Vratiti bi se tako nekadašnji turski reprezentativac mogao u klub u kojem je već proveo 11 godina svoje karijere. Ona je tamo počela 2000. godine kada je kao 13-godišnjak stigao u mlađe uzrasne kategorije, a završila 2011. kad je prešao u madridski Atletico iz kojeg će četiri godine kasnije i put Barcelone koja ga plaća i danas.

Iako je za klub s Camp Noua odigrao tek 55 utakmica, o njemu se pisalo i u nekim drugim rubrikama osim sportske. Optužen je za napad na turskog pjevača Berkaya Sahina i za nelegano nošenje oružja, a osuđen je i na uvjetnu kaznu od pet godina zatvora.

Turan je za turske medije otkrio i kako je došlo do potpisa za Barcelonu. On je isprve mislio da će iz Atletica put Bayerna, a da ide u Barcelonu otkrio je sasvim slučajno.

- Moj menadžer Ahmet Bulut mi nije rekao da me je Barcelona potpisala. O dogovoru sam saznao nakon 15 dana. Mislio sam da idem u Bayern, nisam očekivao da će mi propasti taj transfer jer mi je godinu ranije propao prelazak u Manchester United - rekao je Arda Turan.

Da je novi igrač Barcelone saznao je nakon što je menadžeru ispao dokument iz torbe.

- Dokument mu je ispao iz torbe u trenutku dok smo bili skupa. Vidio sam Barcelonin logo na vrhu papira. Nisam mogao vjerovati što se događa - istaknuo je turski nogometaš.

Ne žali što ga posljednje dvije godine nije bilo u Barceloni.

- Imao sam najviše asistencija nakon Messija i Suareza, a tadašnji trener Ernesto Valverde jednostavno mi nije dao da igram. Da sam bio loš, nešto bih si predbacivao, ovako nemam što...

Linker
18. travanj 2024 11:14