Robert Šola
OZBILJNE OPTUŽBE

Njemački mediji pišu da je Davor Šuker upleten u kladioničarsku aferu!

Süddeutsche navodi da je jedan od glavnih optuženika i kolovođa skupine kojoj se sudi u Bochumu Marijo C. "pokušao preko Šukera ugurati utakmice Travnika u ponudu londonskih kladionica"
Piše: ArhivaObjavljeno: 28. prosinac 2010. 17:52

Ugledni njemački dnevni list Süddeutsche Zeitung je u kladioničarsko blato koje tužiteljstvo u Bochumu već mjesecima pokušava rasplesti umočio najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva 1998. godine Davora Šukera, kandidata za budućeg predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

U tekstu objavljenom na njihovu portalu 19. prosinca ove godine Šukerova uloga u slučaju NK Travnik prikazuje se relativno nesuvislo. Süddeutsche navodi da je jedan od glavnih optuženika i kolovođa skupine kojoj se sudi u Bochumu Marijo C. “pokušao preko Šukera ugurati utakmice Travnika u ponudu londonskih kladionica”. No već u sljedećoj rečenici lagano se ograđuju od toga, tvrdeći da bi se “ova teza, kao i mnoge druge u ovom slučaju, mogle pokazati potpuno pogrešnom”. Kasnije citiraju i jednog službenika suda koji je ostao neodređen:

- Ne mogu vam u ovom trenutku točno reći kakvu ulogu je imao Šuker.

Davor Šuker uvjerljivo je najpoznatije nogometno ime koje se pojavilo u ovoj kladioničarskoj aferi, ime koje odjekuje nogometnim svijetom. Zato je iznenađujuće da se u ovom kontekstu Šuker ne pojavljuje niti u jednom drugom članku njemačkih medija iako je njegovo ime iscurilo u javnost u spomenutom tekstu Süddeutsche Zeitunga prije desetak dana.

Inače, Nijemci sumnjaju da je bosanskohercegovački klub namještao brojne utakmice tijekom priprema u Švicarskoj.

Linker
24. travanj 2024 22:23