Erik ten Hag

 OLI SCARFF Afp
ODBACIO KRITIKE

Erik ten Hag odbrusio na pitanje o Ronaldu: ‘Što nije jasno? Kad ne igra, bijesan je. Inače je sretan!

‘Da, nisam ga uveo u igru iz poštovanja, nema to veze ni sa čime što će se događati kasnije.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. listopad 2022. 19:08

Nakon debakla kojeg su u nedjelju doživjeli na Etihadu protiv Manchester Uniteda, u redovima Manchester Uniteda već su se fokusirali na - Cipar. U prijestolnici Nicosiji imaju u četvrtak Crveni vragovi odigrati dvoboj 3. kola Europske lige protiv Omonije. Domaći poraz na startu natjecanja od Real Sociedada (0:1) prebrisali su izabranici Erika ten Haga pobjedom u Tiraspolju kod Šerifa. Jasno, novinare je više od gostovanja na jugu Europe zanimalo kako stoje stvari s Cristianom Ronaldom.

- Uvjeravam vas da je njegovo stanje generalno jako dobro. Ima želju igrati i nametnuti se za prvi sastav. Uvijek je fokusiran, daje sve od sebe na svakom treningu - krenula je pomalo diplomatski ten Hagova izjava.

No onda je nastavio:

image

Erik ten Hag i Cristiano Ronaldo

ADRIAN DENNIS Afp

- Ne mogu shvatiti što nije jasno. Nema potrebe za uvođenjem Ronalda kod 4:0, 5:1 ili 6:1. Da, nisam ga uveo u igru iz poštovanja prema njemu, već sam to rekao. Nema to nikakve veze s onim što će se događati u budućnosti, u siječnju ili bilo kada - rekao je trener Manchester Uniteda.

Portugalac se osjeća dobro...

- Nije nesretan, dapače, sretan je. Trenira jako dobro i uživa u nogometu. Svi treniraju dobro, atmosfera u momčadi je dobra. Naravno, Ronaldo nije sretan zbog toga što nije igrao u nedjelju, nemojte me krivo shvatiti. Pitanje ste postavili u kontekstu njegove forme na treninzima. Naravno da nije sretan kad ne igra, tad je bijesan! I točka...

Odbacio je ten Hag one optužbe koje su išle prema njemu, a tiču se neke vrste posebnog tretmana koji Ronaldo uživa pod njegovom paskom.

- Bio sam jasan. Ja sam s tim momcima iz dana u dan, postavljam uvijek najjaču moguću jedanaestorku. Tretirat ću svakog s poštovanjem, ali svatko ima svoju priču. Momčad je puna različitih karaktera, a ja ih tretiram različito kako bi od njih dobio ono najbolje. Generalni standardi važe za sve - rekao je ten Hag.

Linker
24. travanj 2024 09:05