Ferran Torres (desno)

 PAU BARRENA Afp
SVIJET SE ČUDI

Evo kako Barcelona dovodi skupa pojačanja: Za igrača od 55 milijuna eura duguju - 52!

Guardiolin utjecaj na Etihadu je velik, ali Katalonci moraju platiti preostali dio odštete za igrača
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. rujan 2022. 23:43

Mjesecima se već svijet čudi Barceloni i njezinom načinu poslovanja. Zna se da je u minusu od gotovo 1,5 milijardi eura, a ljetos je svejedno pojačanja dovodila kao na traci. I to skupa pojačanja.

Barcelonin problem dugova dakako nije nestao. Barca tako među mnogima duguje i Manchester Cityju još 52 milijuna eura za ofenzivca Ferrana Torresa, javlja Catalunya Radio.

Katalonski klub kupio je 22-godišnjeg Španjolca u zimi ove godine 2022. za 55 milijuna eura i bonuse. Prema istom izvoru, u trenutku kada je transfer realiziran, Barca je Cityju platila samo 3 milijuna eura. I od tada ni lipe. Barcina je sreća što City nije pravio probleme oko toga, nego se ponašao džentlmenski (utjecaj Guardiole i još nekoliko Katalonaca u klubu iznimno je velik). No, i Cityjevo strpljenje ima granica, a i klub iz Manchestera pritišće financijski fair-play.

Ove sezone, Torres je postigao 1 gol i upisao 1 asistenciju u 7 susreta za Katalonce u svim natjecanjima. Realno je daleko od udarne postave, kao i od igara zbog kojih ga je Xavi zimus doveo u klub.

Njegov ugovor s Barcelonom traje do 30. lipnja 2027. godine.

Linker
23. travanj 2024 03:03