JUAN MABROMATA Afp
HVALA GAUČOSI

Sjajne vijesti za Hrvatsku! Argentina bez Messija gurnula Kolumbiju prema ponoru i pomogla Vatrenima

Lautaro je bio strijelac gola u četvrtom uzastopnom domaćem meču Argentine bez primljenog gola
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 02. veljača 2022. 08:58

Neymar i Lionel Messi iz svojih su pariških vila pratili kako Brazil i Argentina već ovjerenim ulaznicama za Svjetsko prvenstvo u utorak dodaju novi pečat. Izostanak svoje prve zvijezde "selecao" je iskoristio da razigra igrače iz drugog plana u visokoj pobjedi protiv Paragvaja (4-0), dok je Argentina bez Messija teže, ali ipak s autoritetom velike momčadi, pobijedila Kolumbiju (1-0).

Lautaro Martinez bio je strijelac jedinog pogotka u već četvrtom uzastopnom domaćem meču Argentine bez primljenog gola. S druge strane, Kolumbijci su u seriji od šest utakmica bez postignutog gola u kvalifikacijama zbog čega će na koncu Katar vjerojatno gledati na televiziji.

Dobre su to vijesti i za Hrvatsku obzirom da je Kolumbija opasno puhala za vratom Vatrenima na Fifinoj ljestvici, ali ovim porazom više nas ne mogu prestići. Točnije, Hrvatska bi se tako 3. travnja u ždrijebu skupina za SP trebala naći u drugoj jakosnoj skupini što automatski znači i lakše protivnike.

Na tablici od deset reprezentacija oni su dva kola prije kraja natjecanja na sedmom mjestu, osam bodova iza trećeg Ekvadora, pet koraka iza četvrtog Urugvaja i četiri boda iza Perua. Peta momčad Conmebol skupine razigravat će za mjesto na Svjetskom prvenstvu protiv azijskog predstavnika.

Brazilski trijumfalni marš protiv Paragvaja poveli su igrači iz Premier lige. Leedsov krilni napadač Raphinha je otvorio račun, a Coutinho golčinom sa dvadesetak metara završio priču. Atraktivan gol zabio je i Antony, mlada Ajaxova zvijezda, da bi zastor nakon haklerske kombinacije u kaznenom prostoru spustio Rodrygo.

Argentinci su do desete pobjede u kvalifikacijama (uz pet remija, bez poraza) stigli manje lepršavom, ali dobro organiziranom igrom.

- Puno se pričalo o igračima koji nedostaju zbog ozljeda ili korone (Messi, De Paul, op.n.), ali pokazali smo da nismo momčad ovisna o pojedincu. Argentina nije samo jedanaest igrača na terenu, nego u prvom redu vrlo homogena, snažna grupa – kaže vratar Emiliano Martinez.

U ostalim utakmicama Čile je pobijedio Boliviju u gostima (3-2), a Urugvaj pregazio Venezuelu u Montevideu (4-1). Peru i Ekvador su podijelili bodove (1-1).

Linker
25. travanj 2024 15:43