Zlatan Ibrahimović

 NICOLň CAMPO/DDP USA/PROFIMEDIA Nicolň Campo/Ddp Usa/Profimedia
IBRAHIMOVIĆ OTKRIO ANEGDOTU

‘Svi misle da je Man. United veliki klub, ali otkrio sam mali mentalitet. Nisam vjerovao što su napravili...‘

Knjiga ‘Adrenalina‘ Zlatana Ibrahimovića otkrila je što zapravo Šveđanin misli o jednom svom bivšem klubu
Piše: SNObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 17:41

Riječ je o Manchester Unitedu čije je boje 40-godišnji švedski napadač branio između 2016. i 2018. godine.

"Svi su misle da je United vrhunski klub, jedan od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu. Izvana je to i meni tako izgledalo, ali kada sam došao tamo otkrio sam mali, zatvoreni mentalitet", otkrio je Ibrahimović i naveo jedan bizaran primjer koji mu nikako nije sjeo.

"Bio sam u hotelu pred jednu utakmicu i ožednio sam. Poslužio sam se iz mini bara voćnim sokom. Nakon utakmice smo otišli kući, a zatim mi stiže obavijest da sam trošio novac. Inače ne obraćam pažnju na to, ali tada sam bio znatiželjan i išao pogledati i shvatio da su mi skinuili jednu funtu od mjesečne plaće. Tražio sam objašnjenje od tim menadžera, a on mi je rekao da je to zbog soka kojeg sam popio. Nisam mogao vjerovati. Bio sam tamo zbog Manchestera, to mi je bilo radno mjesto i nisam ja tražio da budemo smješteni u hotelu. Možete li vjerovati da su mi skinuli funtu s računa? To se u Italiji nikad ne bi dogodilo. Takve male stvari čine razliku kojom se zarađuje poštovanje", rekao je Ibrahimović.

Otkrio je i još jednu zanimljivu anegdotu iz perioda provedenog na Old Traffordu.

"Svaki dan po dolasku na trening tražili su me propusnicu. Spustio bih staklo na ulazu i rekao momku na ulazu: ‘Prijatelju, ovdje dolazim mjesecima, najbolji sam nogometaš na svijetu i ako me još ne prepoznaješ, onda mijenjaj posao", otkriva Ibrahimović.

Linker
21. travanj 2024 00:52