HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
TVRDE UKRAJINCI

Traži se Jovićevićev nasljednik: Šahtar ima četiri kandidata, među njima je i apsolutna legenda talijanskog nogometa

Šahtar je složio listu od četiri potencijalna trenera koji bi mogli zamijeniti hrvatskog stručnjaka
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 09. lipanj 2023. 08:13

Igor Jovićević i njegov donedavni klub Šahtar Donjeck razišli su se ovih dana. Potvrdio je to Sportskim novostima i izvor blizak hrvatskom treneru. Prema navodima iz Ukrajine, Šahtar je sada u potrazi za Jovićevićevim nasljednikom i u klubu su složili listu od četiri potencijalna trenera koji bi mogli zamijeniti hrvatskog stručnjaka.

Na listi kandidata za novog trenera uprava ukrajinskog kluba razmatra Patricka van Leeuwena, trenera Zorye, Arnea Slota, trenera Feyenoorda, Vincenza Italiana, trenera Fiorentine, i nezaposlenog, te stoga vjerojatno najrealističnijeg, legendarnog Gennara Gattusa.

Dovođenje Arnea Slota trebalo bi se pokazati gotovo nemogućim, s obzirom na to da je Nizozemac donedavno bio glavni kandidat za klupu engleskog Tottenhama – čiji je interes odbio i potpisao novi ugovor s nizozemskim prvakom.

Ranije je objavljeno, tvrde Ukrajinci, da je predsjednik Šahtara Rinat Ahmetov osobno donio odluku o smjeni dosadašnjeg trenera Igora Jovićevića koji je klub doveo do naslova ukrajinskog prvaka. Igor Jovićević je u Šahtar došao ljetos. U 40 utakmica skupio je 24 pobjede, 11 remija i pet poraza.

Linker
22. travanj 2024 21:07