KAREN MINASYAN Afp
A SAD - TURSKA

Vatrene čeka ‘pakao‘: ‘Nismo bili dobri, nismo favoriti, ali imamo faktor koji će sve promijeniti‘

Vatrene u utorak čeka teško gostovanje, a Nijemac očekuje potpuno drukčije lice svoje momčadi
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 26. ožujak 2023. 11:17

Turska je idući protivnik Vatrenih u kvalifikacijama za Euro 2024. godine. Hrvatska reprezentacija u utorak će istrčati na Timsah Arenu u Bursi, a izbornik Turske Stefan Kuntz poprilično je optimističan, iako nije zadovoljan subotnjom partijom svojih izabranika. Turci su se mučili na gostovanju kod Armenije, ali na kraju su ipak ispunili očekivanja i preokretom slavili 2:1.

Izbornik njemačke nacionalnosti, koji će se u utorak suprotstaviti Zlatku Daliću, nije imao mnogo lijepih riječi iako je ‘div s Bospora‘ upisao tri boda.

- Definitivno nisam zadovoljan našom igrom. U prvih 30 minuta moji su braniči imali lošu kvalitetu dodavanja, nisu mogli ubaciti veznjake u igru. Imali smo malo opcija, tek nakon zamjena se promijenilo na bolje. Uglavnom, nismo postigli učinak kakav sam očekivao. Realno, bilo je mnogo utakmica u kojima smo igrali dobro, pa izgubili. Sad je bilo obrnuto, stoga smo sretni što smo osvojili tri boda - rekao je nakon ogleda Kuntz.

image

Armenija - Turska

KAREN MINASYAN Afp

Zanimljivo, prema kladionicama ne postoji izraženi favorit u nadolazećem ogledu Turske i Hrvatske, iako je naša reprezentacija treća na svijetu. To je, očito, moć domaćeg terena, a ujedno i polazišna točka optimističnih Kuntzovih prognoza. Kaže, atmosfera kakvu spremaju navijači u Bursi nositi njegovu momčad, zato očekuje drugo, bolje lice Turske.

image

Stefan Kuntz

KAREN MINASYAN Afp

- Protiv Hrvatske nećemo biti favoriti, bit će to jedna potpuno drukčija utakmica od ove. Naši navijači bodrit će nas u Bursi, stadion će biti pun. Kada u obzir uzmete faktor emocija u nacionalnim ogledima, onda dobijete drukčiju izvedbu. Znam koliko su strastveni naši navijači. Kažem, sve će biti drukčije - triput je Kuntz naglasio da u igri svoje momčadi očekuje nešto što protiv Armenije nije vidio.

Linker
19. travanj 2024 20:17