Real Madrid, pobjednik Superkupa

 JAVIER SORIANO Afp
LOS BLANCOSIMA SUPERKUP

VIDEO: Real stigao do prvog trofeja u sezoni! Benzema postao drugi najbolji strijelac u povijesti ‘kraljeva‘

Real Madrid s 2:0 je slavio nad frankfurtskim Eintrachtom i došao do novog Superkupa
Piše: Hrvoje Slišković/SNObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 23:20

REAL MADRID - EINTRACHT 2:0 (Alaba 37‘, Benzema 65‘)

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal (od 85. Rudiger), Militao, Alaba, Mendy - Modrić (od 66. Rodrygo), Casemiro, Kroos (od 85. Tchouameni) - Valverde (od 76. Camavinga), Vinicius (od 85. Ceballos), Benzema

EINTRACHT (3-4-2-1): Trapp - Toure (od 70. Alario), Tuta, N‘Dicka - Knauff, Sow, Rode (od 58. Gotze), Lenz - Kamada, Lindstrom (od 58. Kolo Muani) - Borre

HELSINKI - Olimpijski stadion. Sudac: Michael Oliver (Velika Britanija)


Luka Modrić upisao je 21. trofej kao nogometaš Real Madrida nakon što je prije 10 godina postao član "kraljevskog kluba". Europski prvak pobijedio je osvajača Europske lige frankfurtski Eintracht 2-0 (Alaba 37., Benzema 65.) i osvojio europski Superkup, prema njihovoj evidenciji već 98. trofej u povijesti kluba sa Santiago Bernabeua. Među tih 98 "kanti" uračunati su i Copa Latina i Copa Iberoamericana.

GOLOVE ALABE I BENZEME POGLEDAJTE OVDJE.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije igrao je do 67. minute, dobio je već uobičajene ovacije navijača "los blancosa" koji su došli na Olimpijski stadion u Helsinkiju. Zamjena je stigla kada se činilo da utakmica ulazi u mirne vode jer je dvije minute ranije Karim Benzema minijaturom povisio rezultat na 2-0.

S tim je golom Benzema izbio na drugo mjesto ljestvice najboljih klupskih strijelaca u povijesti. Raúl González je na 324, Karim Benzema na 325, a Cristiano Ronaldo na 450 golova. Francuz će u prosincu proslaviti 35. rođendan i mnogi će se pitati može li do kraja (madridske) karijere prestići fenomenalnog Portugalca.

Prvi pogodak postigao je David Alaba u 37. minuti. Španjolski prvak je ovim trijumfom zaradio 5 milijuna eura Uefine premije, a Eintrachtu će pripasti 3,5 milijuna. Momčad iz Frankfurta fino zarađuje u posljednje vrijeme, ali rezultatski nije dobro krenula u novu sezonu.

image
JAVIER SORIANO Afp

Suparnici su bili jaki, ali više od ovog rezultata zvuči poraz od Bayerna 1-6 na svom stadionu u prvom kolu nove sezone Bundeslige.

Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić, hrvatski nogometaši u dresu Eintrachta, su cijelu utakmicu odgledali s klupe za pričuvne igrače.


GOLOVE ALABE I BENZEME POGLEDAJTE OVDJE.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

image

Carlo Ancelotti i Oliver Glasner

JAVIER SORIANO Afp

90‘ - Igrat će se još tri minute sudačke nadoknade.

85‘ - Trostruka zamjena kod Reala. Ulaze Dani Ceballos, Aurelien Tchouameni i Antonio Rudiger umjesto Viniciusa Juniora, Tonija Kroosa i Danija Carvajala.

image

Slavlje Reala

JAVIER SORIANO Afp

80‘ - Sada je sve jasnije da Real privodi susret kraju. Niti igrači Eintrachta ne djeluju kao da bi mogli stići dva pogotka prednosti u posljednjih desetak minuta. Ipak, pričekat ćemo još malo...

image

Karim Benzema i Mario Goetze

JAVIER SORIANO Afp

76‘ - Dao je priliku Ancelotti i mladom Camavingi, izašao je izvrsni Federico Valverde.

70‘ - Mijenja i Eintracht. Ušao je Lucas Alario umjesto Tourea.

66‘ - Odmah je Ancelotti odlučio odmoriti Luku Modrića, čim je došao do željenoga vodstva... Hrvatskog kapetana zamijenit će 21-godišnji Brazilac Rodrygo.

- Ovim pogotkom Karim Benzema (324) preskočio je Raula Gonzalesa (323) na vječnoj ljestvici Realovih strijelaca. Ipak, stigao je samo do drugoga mjesta. Na prvome je i dalje nedodirljivi Cristiano Ronaldo (450).

65‘ - GOOOL! Velik dio posla napravio je Vinicius koji je prošao lijevim krilom te potom idealno poslužio Benzemu koji šutira isprve i sjajnim udarcem ‘probija‘ Trappa za 2:0!

image
Afp

64‘ - Šansa za Eintracht! Knauff se riješio Mendyja i opalio s vrha šesnaesterca, međutim šutirao je vanjskim dijelom desne kopačke - bilo je to preslabo i ukrotio je to Courtois.

61‘ - TRESE SE GREDA! Modrić je kratko proigrao Casemira koji koristi djelić praznog prostora i s dvadesetak metara svojim topom u nozi pogađa okvir gola!

image

Casemiro

JAVIER SORIANO Afp

58‘ - Odmah nakon ovog poteza reagira Eintrachtov trener Glasner. Ušli su Mario Gotze i Randal Kolo Muani, izašli su kapetan Sebastian Rode (kapetansku vrpcu preuzeo je Sow) i Jesper Lindstrom.

image
JAVIER SORIANO Afp

55‘ - Novi ‘mrtvac‘ u nastavku, opet Viniciusov! Pravo - rukometnim rječnikom - prebrojavanje izveli su nogometaši Reala... Na kraju je Mendy ubacio za Viniciusa koji sa šest-sedam metara gađa ljevicom, a Trapp čudesno brani!

image

Toni Kroos i Vinicius Junior

JAVIER SORIANO Afp

51‘ - Lindstrom je zakuhao jednu opasnu situaciju po desnoj strani koja je mogla uroditi plodom da se tu nije našao superbrzi Casemiro.

50‘ - Javljaju strani izvjestitelji da su na zagrijavanju Rodrygo, Camavinga i Tchouameni.

46‘ - Vraćamo se u Helsinki. Nema promjena u sastavima.

image
JAVIER SORIANO Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Real je od prve minute pokazao veću agresiju i želju za ranim vodstvom. Ipak, prva je veća prigoda pripala Eintrachtu kada Kamadin udarac brani sjajni Courtois. U nastavku je Vinicius promašio dvije velike prigode, da bi obrana Eintrachta pokleknula kada nakon kornera mrežu pogađa David Alaba. Modrić zasad nije u prvome planu, ali svaki je njegov dodir konkretan i smislen. Očekujemo eventualan Jakićev ulazak u nastavku.

image

Michael Oliver, David Alaba i Luka Modrić

JAVIER SORIANO Afp

45‘ - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

42‘ - Iskušao je i Casemiro svoj udarac - hvata to Trapp.

41‘ - Nova šansa za Real! Kroos gura Benzemu u šansu na vrhu šesnaesterca, da bi francuski napadač silovitim udarcem gađao malo pored gola...

image
OLGA MALTSEVA Afp

37‘ - GOOOL! Opća pomutnja u obrani Eintrachta nakon kornera koji je prethodno izborio Vinicius - Benzema je glavom pronašao Casemira, Brazilac pak glavom spustio za Alabu kojemu iz blizine nije bilo teško pogoditi praznu mrežu... Real vodi 1:0!

image
JAVIER SORIANO Afp

37‘ - Nova strašna prigoda Reala! Odigrao je Vinicius dupli pas s Benzemom, sjurio se u šesnaesterac i gađao suprotan kut, a Trapp se istaknuo sjajnom obranom!

34‘ - Dva dobra centaršuta, Kroosov i Militaov, oba puta čiste to frankfurtski braniči.

30‘ - I dalje visok presing nastoje igrati nogometaši Kraljevskoga kluba, iako je već pomalo pao tempo. Modrićeva je svaka lopta precizna i smislena, naš ‘maestro‘ rutinski dirigira kraljevskim orkestrom.

image
JAVIER SORIANO Afp

24‘ - Knauff šutira po golu iz teške pozicije dok ga ometa Militao - brani to bez većih poteškoća Courtois.

22‘ - Čim bilo tko iz momčadi Eintrachta primi loptu, kreće sprint i presing iz sve snage nogometaša Reala prema njima. Nestvarno.

image

Evan N‘Dicka i Luka Modrić

OLGA MALTSEVA Afp

17‘ - Tuta čisti s gol-linije! Valverde je projurio desnim krilom i pronašao Benzemu koji isprve daje za Viniciusa, a Brazilčev udarac s pet metara uspijeva u posljednji trenutak očistiti požrtvovni Tuta!

14‘ - Strašna šansa za Eintracht! Kamada je izmigoljio posljednjoj Realovoj liniji nakon Mendyjeve pogreške i našao se sam pred Courtoisom koji čudesnom obranom pokazuje zašto je jedan od najboljih svjetskih vratara...

image

Daichi Kamada

JAVIER SORIANO Afp

12‘ - Malo je nedostajalo da prođe Modrićev pas prema Viniciusu koji bi se u punom sprintu sjurio na Trappov gol, ali koncentriran je bio Toure.

10‘ - Nevjerojatan je presing Kraljevskoga kluba, drže iznimno visok tempo od prve sekunde susreta.

5‘ - Modrić se šulja između linija i drži leđa ofenzivnom trojcu Vinicius-Benzema-Valverde koji su odmah u startu krenuli s visokim presingom Eintrachtovih braniča.

21.00: Počela je utakmica na Olimpijskome stadionu u Helsinkiju!

image

Trofej Superkupa, Helsinki, Olimpijski stadion.

OLGA MALTSEVA Afp


20.30: Večerašnji je djelitelj pravde dobro poznati 37-godišnji Michael Oliver iz Ashingtona (Velika Britanija).

image

Michael Oliver

JUSTIN TALLIS Afp

20.00: Pogledajte Lukino i Kroosovo zagrijavanje uoči susreta:

19.45: Pogledajte sastave s Modrićem u udarnoj postavi, a kod Eintrachta s Jakićem i Smolčićem na klupi:


Linker
19. travanj 2024 07:10