Roman Abramovič je odlučio privremeno otići iz Engleske

 Paul Marriott/Alamy/Alamy/Profimedia
SPAS ZA OLIGARHE

Abramovič pronašao utočište od sankcija, u obećanu zemlju već je preselio 14 aviona, a na putu su i jahte

Vlasnik Chelseaja je pobjegao iz Britanije zbog sankcija koje su nametnute ruskim oligarsima
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2022. 16:36

Vlasnik Chelseaja, ruski oligarh Roman Abramovič, našao se u velikim problemima zbog agresije njegove Rusije nad Ukrajinom. Zbog sankcija koje su uvedene diljem svijeta za ruske tajkune Abramovič je, kao i mnogi drugi, morao naći neko rješenje da očuva svoje bogatstvo.

Abramovič će zbog sankcija kojima se pokušava utjecati na Vladimira Putina i oligarhe potaknuti na pobunu morati prodati Chelsea, a za sada je uspio pronaći zemlju u kojoj ipak malo lakše može živjeti i u kojoj nema sankcija za Ruse. Mediji diljem svijeta pišu kako je lociran Abramovičev avion.

Rus je navodno u nedjelju ujutro svojih 14 aviona parkirao u izraelski glavni grad Tel Aviv. Abramovič je odabrao Izrael jer je to jedna od rijetkih zemalja koja nije namtenula sankcije oligarsima povezanim s Putinom i ruskom vladom koja je glavni krivac za stanje u Ukrajini, a izraelski novinar Amichai Stein je objavio kako je među spomenutim avionima bio i onaj glavni Romana Abramoviča pa se milijarder izgleda odlučio privremeno i skrasiit u toj zemlji.

Abramovič ima i izraelsko državljanstvo, a u Tel Avivu ima i tri nekretnine. Jedna od njegovih jahti se već kreće prema Izrealu nakon što su oba luksuzna broda koja posjeduje morali napustiti britansko područje zbog sankcija. Izrael se za sada nije odlučio sankcionirati oligarhe pa bi za Abramovičem mogli i ostali ruski tajkuni.

Linker
23. travanj 2024 14:38