Kevin Pannewitz ima filmsku priču

 SCREENSHOT/INSTAGRAM
ŽELI SE DOKAZATI

Bio je jedan od najvećih nogometnih talenata, a onda je puklo. Sada ima 136 kilograma i traži priliku u MMA-u

‘Nisam bio dovoljno zreo da živim životom kakav biste morali živjeti kao profesionalni sportaš‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 31. ožujak 2023. 22:17

Sportska priča Kevina Pannewitza pravi je roller coaster. Bio je nekoć perspektivni nogometaš, no puknuo je pod pritiskom. Kao perspektivnog tinejdžera 2012. Wolfsburg ga je doveo iz Hanse Rostock, ali on tu šansu nije iskoristio. Nije imao disciplinu, kilogrami su se "ljepili" za njega i već iduće godine ostao je bez ugovora.

- Životni stil mu je stao na put - prokomentirao je legendarni Felix Magath odluku da se odrekne igrača kojeg je samo godinu dana ranije potpisao.

Nije bio dovoljno dobar čak ni za treću ligu, a kratko se zadržao u amaterskom rangu nogometa prije nego što je definitivno skinuo kopačke s 26. godina.

- Nisam bio dovoljno zreo da živim životom kakav biste morali živjeti kao profesionalni sportaš - osvrnuo se Pannewitz na svoju nogometnu karijeru.

Uglavnom, zapustio se do te mjere da je u jednom trenutku života težio 136 kilograma!? I onda je presjekao. U 31. godini odlučio se vratiti sportu i ušao u ring. Za pola godine imat će prvu MMA borbu. Problem? Borit će se u kategoriji do 86 kilograma što znači kako će morati skinuti 50 kilograma u idućih šest mjeseci.

- Želim dokazati sebi i svima vani da mogu postići sve ako to stvarno želim - prokomentirao je bivši nogometaš novu stranicu u životu.

Prvu borbu imat će protiv još jednog bivšeg nogometaša, Čeha Martina Fenina.

- Rekao sam supruzi što želim i rekla mi je kako bih bio lud da ne probam i da želi vidjeti imam li još uvijek srce sportaša... Treninzi su puno teži i zahtjevniji nego u nogometu i navikavam se na to, ali počinjem uživati - dodao je.

Linker
18. travanj 2024 13:29