Ivan Santini pretprošle je sezone igrao u Osijeku

 NIKSA STIPANICEV Cropix
MAJSTOR ŠESNAESTERCA

Bivši centarfor Vatrenih ima 13. klub u karijeri, konkurencija u napadu bit će mu ‘novo čudo‘ iz Italije

Četvrto je pojačanje kluba u kojem je igrao i Ante Ćorić. Ovo mu je osma država u kojoj će igrati
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 29. lipanj 2022. 14:15

Ivan Santini u srijedu je potpisao za 13. klub u svojoj seniorskoj karijeri, bivši hrvatski reprezentativac koji je u svibnju proslavio 33. rođendan novi je član švicarskog prvaka Züricha.

Švicarska je osma država u kojoj će Santini zarađivati nakon Hrvatske (Zadar, Inter Zaprešić, Osijek), Austrije (Salzburg), Njemačke (Ingolstadt, Freiburg), Belgije (Kortrijk, Standard, Anderlecht), Francuske (Caen), Kine (Jiangsu) i Saudijske Arabije (Al Fateh).

- Ivan je majstor šesnaesterca, koji ima impresivne fizičke karakteristike i posebno izraženu realizaciju. Bit će naša nova važna komponenta u igri pred suparničkim vratima - kazao je sportski direktor Züricha Marinko Jurendić.

Santini stiže iz Al Fateha za koji je od prošlog ljeta odigrao 24 utakmice te upisao šest pogodaka i tri asistencije. Potpisao je na dvije godine, do ljeta 2024. godine i odmah će se priključiti suigračima koji su se vratili iz pripremnog kampa u njemačkom Weileru. Prvenstvo će otvoriti 16. srpnja protiv Young Boysa, a nekoliko dana kasnije igrat će prvu utakmicu 2. kvalifikacijskog kola Lige prvaka s boljim iz dvoboja Lech Poznanj - Karabah.

Santini će pokušati zakrpati veliku rupu u napadu FCZ-a koja je nastala odlaskom gambijskog napadača Assana Ceesaya, prvog strijelca momčadi prošle sezone s 22 gola, bez odštete u Lecce. Konkurencija Santinija na mjestu centarfora bit će Aiyegun Tosin iz Benina te novo talijansko čudo, 18-godišnji Wilfried Gnonto.

Santini je četvrto ovoljetno pojačanje kluba u kojem je prošle sezone igrao i Ante Ćorić, krilo Jonathan Okita stigao je iz NEC Nijmegena, veznjak Ole Selnaes iz Shenzhena, a još jedan igrač sredine terena Cheick Conde iz Zlina.

Linker
16. travanj 2024 10:31