JOSE JORDAN Afp
KRAJ JEDNE ERE

Cristiano Ronaldo je veliki sportaš, ali loš gubitnik! Jedna stvar boljet će ga do kraja života

Ronaldo je atleta par excellance, ali da je loš gubitnik kad su u pitanju individualne nagrade
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 30. studeni 2021. 12:56

Dan nakon što je derbi engleskog nogometnog prvenstva Chelsea - Manchester United (1-1) počeo na klupi, Cristiano Ronaldo je u ponedjeljak proživio drugo razočaranje zaredom koje dočarava kraj jedne ere, komentira L'Equipe ishod redoslijeda za Zlatnu Loptu 2021. France Footballa.

Nije se napadač "crvenih vragova" pojavio na postolju Ballon d'Or prvi put od 2010. godine, sada je završio tek šesti, a koliki mu je to osobni problem ponovno je pokazao nedolaskom na završnu ceremoniju u Pariz, kao i u većini slučajeva kad nje bio prvi: od 2007. godine pobjednik je bio pet puta, drugi šest puta, a treći jednom (2019.). Kako će u veljači sljedeće godine navršiti 37, zna da sad ima male šanse dostići Lionela Messija na svjetskom tronu najprestižnije pojedinačne nogometne nagrade.

U 2021. je, CR7, među ostalima, srušio rekord golova u reprezentaciji (115), koji je dotad držao bivši iranski reprezentativac Ali Daei. No, utjecaj ovog povijesnog pothvata uvelike je ublažen njegovim kolektivnim nastupima: Juventus iz Torina za kojeg je igrao u prvom dijelu ove kalendarske godine ispao je od Porta (1-2, 3-2 nakon produžetaka) iz nokaut faze Lige prvaka, njegov Portugal je stao u istoj fazi tijekom Eura porazom protiv Belgije (0-1), ne zaboravimo ni neuspjeh u izlučnoj skupini za SP 2022 (remiji s Irskom i Srbijom, drugo mjesto i dodatne kvalifikacije na proljeće), a početak sezone Manchester Uniteda ne obećava da ga tamo čeka sretan završetak.

image
JOSE JORDAN Afp

Na ljestvici Zlatne lopte ostao je najbolji Portugalac, daleko ispred Bruna Fernandesa (21.) i Rubena Diasa (26.), a koliko ga boli što će globalno ostati iza Messija u većini izbora za najboljeg u 21. stoljeću ili "svih vremena" govori i njegova objava na Instagramu nekoliko sati prije početka gala večere u Theatreu du Chatelet, kad je napao glavnog urednika L'Equipea Pascala Ferréa da nije istinita izjava ("off the record", dakako) da "ima samo jednu ambiciju, a to je da se oprosti s više osvojenih nagrada Ballon d'Ora od Messija".

Cristiano Ronaldo je atleta par excellance, ali da je loš gubitnik kad su u pitanju individualne nagrade sjećamo se i iz 2018., kad nije došao čestitati Luki Modriću, svom navodno velikom prijatelju, štoviše, njegova je sestra tada grubo napala Modrićev izbor za najboljeg.

Linker
14. travanj 2024 17:19