Edin Julardžija i Luka Jančić
 DARKO TOMAS/CROPIX
NEOČEKIVANA NAGRADA

Dvojica igrača Dinama u najboljoj momčadi u konkurenciji Reala, Intera i ekipe: Ovo je strašan poticaj!

"Stvarno je lijep osjećaj biti u odabranom društvu, jako sam sretan i ponosan"
Piše: SNObjavljeno: 30. studeni 2020. 11:32

Dvojica igrača Dinama su u najboljoj momčadi finalnog turnira UEFA Youth League, Bernard Karrica i Edin Julardžija dobili su iznimno priznanje od europske kuće nogometa.

UEFA je objavila dokument naziva ''Digital Technical Report'' u kojem su istaknuti najbolji trenuci završnog turnira Lige prvaka mladih u Nyonu. Podsjetimo, Dinamo je stigao do četvrtfinala gdje je uz 3:1 pobjedu bolja na kraju ipak bila Benfica.

Mladi igrači zagrebačkog kluba uvršteni su u najboljih 20 igrača finalnog turnira, a na popisu se nalaze igrači iz klubova Real Madrid, Benfica, Salzburg, Ajax, Lyon i Inter Milan.

image
Julardžija u duelu
RONALD GORSIC/CROPIX

"Stvarno je lijep osjećaj biti u odabranom društvu, jako sam sretan i ponosan. To je veliko priznanje, dobiti mjesto među najboljih 20 igrača turnira. Sigurno da mi je to poticaj za dalje. Treba nastaviti raditi i truditi se jer je to neophodno za uspjeh", rekao je Edin za klupsku - stranicu.

"Ostaje svakako žal što smo ispali u četvrtfinalu. Bio je zanimljiv taj naš put u skupini prije finalnog turnira, imali smo zanimljive utakmice u kojima smo dali sve od sebe. To je nogomet... Nadamo se da sljedeće godine idemo do kraja i da ćemo uzeti trofej Lige prvaka mladih. A ovo priznanje svakako je nešto posebno i ostat će lijepa uspomena."

Bernard Karrica dobio je još jedno osobno priznanje. Njegov pogodak protiv Benfice, na asistenciju Julardžije, izabran je za drugi najljepši pogodak završnog turnira u Nyonu. Julardžija je filigranskim potezom lansirao u toj 16. minuti loptu u kazneni prostor između dvojice suparničkih braniča, utrčao je Karrica i vješto potkopao loptu pored vratara u mrežu.

"Prije svega to je velika čast za mene, govorimo o najboljih 20 igrača cijelog turnira. Uz ovo iznimno priznanje za drugi najljepši pogodak, i to u konkurenciji niza atraktivnih golova i akcija na cijelom turniru... stvarno sam jako sretan. Vjerujem da ćemo u idućoj sezoni pokazati dobru igru i da ćemo ostvariti još veći uspjeh.", dodao je.

image
Bernard Karrica
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Linker
16. travanj 2024 13:39