Lucas Hernandez
 CHRISTOF STACHE/AFP/PROFIMEDIA
BAVARCI MOGU ODAHNUTI

Epilog bizarnog slučaja: Najskuplje pojačanje Bayerna ipak ne mora u zatvor, ovo je njegova kazna

Odluku iz Madrida smireno je komentirao i trener njemačkog velikana - Julian Nagelsmann
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. listopad 2021. 11:34

S koliko li je samo nelagode Lucas Hernandez čekao četvrtak, dan kada je morao na šest mjeseci otići u zatvor. Ali, zvijezda Bayerna ipak se uspjela izvući, Odjel broj 26. Okružnog suda u Madridu prihvatio je žalbu 25-ogodišnjeg Francuza odredivši mu uvjetnu kaznu od četiri godine i 96.000 eura financijskog dijela kazne.

Hernandez se početkom prošlog tjedna pojavio na sudu u Madridu, a potom je imao 10 dana da se dobrovoljno javi na odlsuženje kazne koje je trebalo započeti u četvrtak, samo dan nakon Kup dvoboja Bayerna sa Borussiom Monchengldbach, ali ovako će Julian Nagelsmann i dalje imati svog lijevog beka na raspolaganju. Trener Bayerna smireno je komentirao odluku iz Madrida.

- Lucas Hernandez je cijelo vrijeme očekivao ovakvu presudu, nisam imao dojam da ga je to smetalo – kazao je Naglesmman.

Presuda je Hernandezu izrečena 2019. godine zbog nepoštivanja zabrane kontakta sa bivšom djevojkom, a cijeli, pomalo bizaran slučaj datira iz veljače 2017. godine dok je Hernandez bio igrač Atletico Madrida. Naime, Hernandez je uhićen u veljači 2017. nakon što je njegova tadašnja djevojka hospitalizirana nakon međusobne svađe. Oboje su tada dobili sankciju rada za opće dobro i međusobnu zabranu prilaska. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije, par se pomirio, ponovno spojio i krenuo na odmor u Miami. Na povratku Hernandez nije prošao nezapažen, španjolska policija ga je zadržala zbog pravomoćne presude koju pak nije imala njegova partnerica koja je u konačnici nije ni uhićena. Nakon novog uhićenja Hernandez je u prosincu 2019. na madridskom sudu osuđen na šest mjeseci zatvora što je ovog tjedna zamijenjeno uvjetnom i novčanom kaznom.

Tako se Lucas Hernandez "proslavio" pričom sa stupaca crne kronike, a trebao je biti veliko pojačanje Bayerna. U ljeto 2019., u vrijeme dok je Niko Kovač bio trener baravskog diva, Lucas Hernandez je za 80 milijuna eura sletio iz Atletica na Allianz Arenu. Međutim, najskuplje pojačanje u povijesti bavarskog velikana u protekle dvije sezone ni približno nije ispunio očekivanja.

image
Lucas Hernandez i njegova supruga Amelia Llorente
CHRISTOF STACHE Afp

Linker
25. travanj 2024 15:06