NIGEL RODDIS Afp
PROPADA POSAO?

Erik Ten Hag čupa kosu! Majka potencijalnog pojačanja stigla sa zahtjevima, a sada ga ‘maltretira‘ i Juventus

Baš kad se činilo da je potpis sve bliži, u srijedu su se pojavili prvi problemi
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. kolovoz 2022. 14:14

Erik ten Hag sada si već mora čupati kosu. Trener Uniteda Erik ten Hag zakačio se Frenkieja de Jonga, jurio ga cijelo ljeto, a sada se čini da je od njegovog potpisa dalje nego ikad prije. Da stvari budu još gore, sve su snažnije priče da će De Jong prijeći u Chelsea.

Nizozemski trener potom je krenuo za Adrienom Rabiotom, kojeg je Juventus na prvu bio spreman pustiti. United je s Juventusom navodno dogovorio odštetu vrijednu 15 milijuna funti s bonusima koji podižu posao do 18 milijuna funti. Francuski veznjak je ipak u posljednjoj godini ugovora.

I baš kad se činilo da je njegov potpis sve bliži, u srijedu su se pojavili prvi problemi. Rabiotova majka i agentica, mnogima jako dobro poznata Veronique, podigla je zahtjeve za plaću koju želi za svog sina. Rabiot sada traži ugovor vrijedan 8 milijuna funti (10 milijuna eura) po sezoni. A to je bitno više od početnog dogovora teškog 6,7 milijuna funti (8 milijuna eura) godišnje, koliko su navodno isprva tražili.

image
LINDSEY PARNABY Afp

Izmučeni Ten Hag je i na to pristao, jer mu treba klasni veznjak. Međutim, pojavio se drugi problem. Prema vrlo upućenom Gianluci Di Marziu Juventus je zaprepastio United tražeći Anthonyja Martiala kao dio posla. Napadač je dugo bio na radaru Juventusa, ali do pravih pregovora nikada nije došlo.

Međutim, sada ga žele dovesti u Torino. Bianconeri navodno traže veću napadačku moć, te vide Martiala uz Dušana Vlahovića. I Juventusov trener Massimiliano Allegri navodno se jako okomio na Martiala. Martial ima ugovor s Crvenim vragovima do 2024. i trebao bi vrijediti 30-tak milijuna funti.

No, Martial je na pripremama izgledao jako dobro, a protiv Brightona nije igrao zbog ozljede. Što se odmah osjetilo u napadu Uniteda u kojem također kronično nedostaje pravi strijelac. A nitko ne zna hoće li to na koncu biti Cristiano Ronaldo, koji je pak posebna priča Uniteda. Zbog kojeg su ludi svi u klubu, a ne samo Ten Hag.

Na kraju će Ten Hag možda morati odlučiti tko mu je između Adriena Rabiota ili Anthonyja Martiala važniji. Teška odluka bi to bila...

Linker
19. travanj 2024 08:46