Nenad Črnko
 HANZA MEDIA
PROMJENE VEĆ OD LJETA?

Evo zašto je natječaj za TV-prava na HNL bio tako rano: ‘Da to nismo napravili, mogli su nas ucjenjivati‘

Spremaju se veliki noviteti, već se vode razgovori o novim promjenama u hrvatskom nogometu.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 24. veljača 2021. 14:02

Nije se u zadnje vrijeme nešto više moglo čuti o problematici TV-prava za prijenose Hrvatske nogometne lige. Posljednje informacije o novom ugovoru potpisanom sa švedskom kompanijom datiraju još od kasnog ljeta. A već smo u kasnoj zimi...

Stoga smo u našem SuperSportske podcastu ugostili Nenada Črnka. Predsjednik Gorice jedan je od rijetkih koji su među prvima imali prilike vidjeti ugovor koji bi na snagu trebao stupiti od sezone 2022/23. Upitali smo ga - što ima novo, kakva je situacija?

- Ja sam bio jedan od onih koji su inzistirali da se krene ranije u natječaj. Da smo krenuli prekasno, postojeći bi nas koncesionar mogao ucjenjivati, bilo bi moguće da bi nastale mnoge prepreke za to da imamo kvalitetni iskorak po pitanju TV-prava. Meni je bilo realno da dobijemo iznos koji je dva-tri puta veći od dosadašnjeg. Tvrtka je dala financijska jamstva da se HNL može podići na višu razinu. To nisu beznačajna sredstva - rekao je Črnko.

Mnoge kritike prema novim vlasnicima prava za HNL išle su u pravcu osnivanja tvrtke-vlasnika. Podsjećamo, ona je bila osnovana svega tri mjeseca ranije...

- Ne bih o tome. Svaki ozbiljan sustav ima nekoliko tvrtki koje sudjeluju u takvim natječajima. Sada su nam se dogodile mnoge stvari, primjerice pandemija koja je pogodila i tržište TV-prava u Francuskoj. Mi trenutno ne možemo jamčiti da će sve biti 100 posto po tom ugovoru. Zasad nemamo povratnih informacija o tome da bi nešto moglo biti drugačije, on je važeći - kaže Črnko i nastavlja:

- U tijeku su razgovori da se krene i godinu dana ranije, dakle od ovog ljeta, ali to ovisi o Areni i HT-u. Na kraju, nitko ne kaže da utakmice i dalje neće ići na Areni, to je stvar internog dogovora vlasnika prava i kuće. Ja bih osobno volio da se uspiju dogovoriti, a svi bi pak voljeli da to krene čim ranije - rekao je predsjednik Gorice.

Cijeli podcast SuperSportske #25 pogledajte u nastavku:

Linker
18. travanj 2024 05:22