DAMIR KRAJAC/CROPIX
NOVA PRAVILA

Hajduku ipak stižu milijuni: Ovo je prava istina o skorašnjem velikom transferu Nikole Vlašića

Odlična je to vijest za Splićane jer po vijestima iz Moskve rastanak Vlašića i CSKA pitanje je dana
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. srpanj 2021. 18:37

U jučerašnjem sam broju napisao tekst o tome da Hajduk navija da se Nikola Vlašić iz CSKA transferira u inozemstvo kako bi Splićanima pripao udio od 5 posto solidarnog doprinosa. Međutim, Hajduku će taj iznos pripasti čak i ako Vlašić iz CSKA ode u Zenit.

Naime, FIFA je 21. ožujka ove godine donijela odredbu po kojoj klubovima u kojima je igrao u mlađim selekcijama pripada 5 posto od solidarnog doprinosa neovisno o tome mijenja li igrač kod transfera ligu ili ne. Tih pet posto Hajduk ne bi dobio samo da igra rusku ligu.

Kako god, odlična je to vijest za Splićane, jer po svim vijestima koje dolaze iz Moskve, rastanak Nikole Vlašića i CSKA vjerojatno je pitanje dana. Navodno Vlašić nije u kombinacijama za start ruskog prvenstva, odnosno za nedjeljnu utakmicu koju CSKA igra protiv Ufe. Ako doista neće biti u momčadi, bit će to jasan signal da je na odlasku.

Žao mi je stoga zbog pogrešne informacije - godinama je naime pravilnik o solidarnom doprinosu kod transfera bio takav - a opet drago jer će Hajduk lijepo profitirati napusti li Vlašić CSKA za 30 ili možda više milijuna eura. Nešto od te naknade pripalo bi Omladincu u kojem je Vlašić počeo karijeru, ali većina bi novca došla u poljudsku blagajnu. Pričamo o 10-tak milijuna kuna...

Linker
25. travanj 2024 09:57