Slavlje momčadi Krešimir Keta Bandić

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
FINALE JUBILARNOG IZDANJA

Hercegovci u drami svih drama srušili dinamovce i osvojili Kutiju! Gledatelje oduševio strašan igrač

Nije bilo golova u regularnih 40 minuta utakmice, pobjednika su odlučili penali.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 29. prosinac 2021. 20:45

POLIKLINIKA MILOJEVIĆ - KREŠIMIR KETA BANDIĆ 0:0 (3:4 - raspucavanje)

Suci: Vuković i Vučković.

SEDMERCI: 0:1 - Ćorluka, 1:1 - Grbeša, 1:2 - Sesar, 2:2 - Čekol, 2:3 - Božinović, 3:3 - Prgomet, 3:4 - Božinović, Grbeša - Čolak obranio.

POLIKLINIKA MILOJEVIĆ: Pavlić, Domiter, Kanjuh, Mužar, Čekol, Grbeša, Prgomet, Vučković, Pavlović, Mudronja, Konsuo, Novak. VODITELJ: Juraj Fabijanić.

KREŠIMIR KETA BANDIĆ: Čolak, Medić, Sesar, Peko, M. Pehar, Božić, Vlaho, Ivanković, Božinović, Ćorluka. VODITELJI: Denis Đukić i Hrvoje Kožul.

DVIJE MINUTE: Ćorluka (7), Sesar (18), Prgomet (38).

U fantastičnoj atmosferi u dvorani na zagrebačkoj Trešnjevci, kakva se u finalima Kutije šibica rijetko doživljavala, do naslova je došao Krešimir Keta Bandić, momčad koju su u spomen na prerano preminulog vratara i svog velikog prijatelja 2019. osnovali momci iz Mostara. U čudesnom finalu Bijeli su boljim izvođenjem sedmeraca svladali domaću družinu Polikliniku Milojević, momčad koju i pod imenom Cvjetno pamtimo kao pobjednika Kutije iz 2017. i koju čine igrači Futsal Dinama.

Legenda Vatrenih Zvonimir Boban uručio je nagradu pobjednicima, kojima je pripalo 60.000 kuna, ali od novca je, barem ovoga puta, puno važnija bila slava, ulazak u povijest. Samo je jedna momčad mogla biti pobjednik 50. izdanja najvećeg hrvatskog malonogometnog turnira i to je postao Krešimir Keta Bandić. Iako ne bi bilo nezasluženo ni da je slavila Poliklinika Milojević. Završilo je 0:0 u 40 minuta, kao i u finalu 2018. godine, ali osjećaj je kao da je završilo 10:10. Tako je dobro bilo.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Nije dvorana II Doma sportova bila puna, ali nije nedostajalo mnogo da gledatelji budu stiješnjeni kao u pravoj kutiji šibica. Uvertira je bila zanimljiva, predstavljanje igrača zagrebačke i hercegovačke momčadi proteklo je uz snažan pljesak s tribina na kojima je bilo barem 2.000 gledatelja. No malo jači su ipak zaslužili gosti, posebno Josip Božinović, splitski malonogometni velemajstor. Pretenciozno bi ga bilo uspoređivati s Nikolom Tomičićem, najboljim dalmatinskim haklerom u povijesti, ali prezentacija na 50. Kutiji šibica podsjetila je na Tomičićevu iz 1996. kad je momčad 2. gardijske brigade HVO Škripari odveo do posljednjeg hercegovačkog naslova na Kutiji. Dvadeset i pet godina kasnije još je jedan Splićanin kao predvodnik Hercegovaca bio na putu prema tronu Kutije i u srijedu je taj posljednji korak i napravio. Opet je bio nemilosrdan u raspucavanju, promijenio je voditelj Juraj Fabijanić dvojicu vratara, ali nije pomoglo.

Krenulo je početnim udarcem koji je izveo Mladen Vušak, jedan od osnivača Kutije šibica, a Poliklinika Milojević krenula je puno moćnije. Stisnula je goste, nekoliko puta zaprijetila u otvaranju, u 2. minuti s 15-ak metara pogodio je Kristijan Grbeša vratnicu. U 7. minuti Ante Ćorluka je dobio dvije minute zbog povlačenja, u 8. se nakon gužve lopta opet odbila u vratnicu raspoloženog vratara Marka Čolaka. PM igrača više nije iskoristila.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Imao je Keta podršku s tribina, ali odmah bi se javila navijačka protuteža uzvicima ''Dinamo, Dinamo...'' Rat glasnicama u ''dvojci'' nije prestajao, dok je artiljerija na parketu malo štekala, iako nije da momci u plavom i bijelom nisu pokušavali. Josip Sesar je 128 sekundi prije kraja prvog dijela strogo zaradio isključenje, 54 sekundi prije kraja Grbeša je tukao u gredu. I onda 18 sekundi do kraja poluvremena nova majstorija, čudesni roling Božinovića, udarac izvana i obrana vratara Ivana Pavlića. S igračem manje...

Nastavilo se žestoko i u nastavku, val šansi Poliklinike Milojević pa dio igre u kojima su prevladavale prijetnje Krešimira Kete Bandića. Filip Novak, dvadesetogodišnjak kojem neki provjereni malonogometni stručnjaci poput Domagoja Purgara prognoziraju skoru dominaciju na Kutiji, 27. je pogodio vratnicu nakon solo prodora, ali potom ga je malo ponijelo pa je s nekoliko pogrešaka omogućio suparnicima šanse. Nije ih Keta iskoristio...

U 31. izvrsna situacija za Mihovila Prgometa, dobar, ali nedovoljno dobar udarac za Čolaka, koji se u 32. pojavio niotkud i zaustavio sigurnu egzekuciju Jakova Mudronje. Borba na tribinama bila je strašna, jedan dio tribine ''Zrinjski'', drugi ''Mostar'', pa gromoglasni ''Dinamo, Dinamo'', onda dvije verzije ''Ajmo Bijeli ale'', ''Kamen krš i maslina'' pa opet ''Dinamo, Dinamo''...

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Nisu se suparnici zadovoljavali sa sedmercima, u 38. minuti Ćorluka je opasno tukao, Pavlić još bolje obranio, a potom je Prgomet otišao dvije minute na hlađenje zbog nasrtaja na Ivana Ivankovića. Božinović je dvaput pokušao 17 sekundi prije kraja, nije uspio i scena se spremila za raspucavanje.

Tri serije besprijekorne, u četvrtoj je pala odluka. Božinović je svladao Filipa Domitera, Čolak, kao i u polufinalu, skinuo ključni sedmerac, ovoga puta Grbeši i to je bilo to. Krešimir Keta Bandić pobjednik je 50. izdanja Kutije šibica.

Priznanja za najbolje

Najbolji igrač, nagrada Matija Capar: Josip Božinović (Krešimir Keta Bandić)

Najbolji vratar: Marko Čolak (Krešimir Keta Bandić)

Najbolji strijelac: Luka Perić (Juicy Maraska) 9 golova

Fair-play Zoran Aplenc kod seniora: Čuline Tripčić Pridraga

Najbolji igrač veterana: Hrvoje Štrok (Promotionplay Domograd)

Najbolji vratar veterana: Igor Baričević (Promotionplay Domograd)

Najbolji strijelac veterana: Jerko Leko (Senjak Hotel Matan) 8 golova

Fair-play Zoran Aplenc kod veterana: Šercerova

Najbolja igračica: Selma Kapetanović (Michieli Tomić)

Najbolja vratarka: Petra Lerotić (ŽMNK MC Plus Agram)

Najbolja strijelkinja: Nikolina Vujadin (Michieli Tomić) 7 golova

Linker
19. travanj 2024 02:54