Ivan Durdov bio je prvi strijelac druge HNL

 DAMIR KRAJAC Cropix
ODLIČNO SE SNAŠAO

Hit napadač 2. HNL zamijenio susjedstvom: ‘O klubu mogu reći sve najbolje, a razočaran sam zbog Hajduka‘

Splićanin Ivan Durdov sjajno se snašao u redovima slovenskog prvoligaša za kojeg je zabio dva gola
Piše: Tugomir DobrinićObjavljeno: 17. kolovoz 2022. 13:41

Prvi strijelac 2. HNL u prošlom prvenstvu Ivan Durdov kada je zajedno s Martinom Sekulićem iz Rudeša sa 13 pogodaka podijelio prvo mjesto više ne igra u našoj zemlji. Ovaj vrlo kvalitetni napadač iz Orijenta 1919 otišao je u susjednu Sloveniju gdje je postao igrač prvoligaša Domžala, a zanimljivo da ni Martin Sekulić više ne igra u Hrvatskoj jer njegov novi klub je bugarski prvoligaš Botev. Ova dvojica igrača su još jedan dokaz kvalitete nogometa u drugom razredu hrvatskog nogometa. Treba odmah reći da se Durdov jako dobro snašao u redovima slovenskog prvoligaša.

Zabio već dva pogotka

"O mom novom klubu mogu zaista reći sve najbolje. Sjajno sam primljen u Domžalama za koje igram s velikim zadovoljstvom. U ovom kratkom vremenu otkada sam u Domžalama shvatio sam da je moj novi klub jako dobro posložen i to u svakom pogledu, od stručnog stožera na čijem je čelu trener Simon Rožman, od kvalitetnog igračkog kadra, od sjajne infrastrukture pa do ljudi koji vode klub", rekao je u uvodu ovog razgovora vidno zadovoljan Ivan Durdov.

U prvih pet kola Domžale su osvojile osam bodova?

"Zabilježili smo dvije pobjede, dva remija i jedan poraz i trenutno se nalazimo na trećem mjestu na prvenstvenoj ljestvici. Jedini poraz doživjeli smo od Mure u drugom kolu i to nakon što smo vodili sa 3:1, a na kraju Mura nas je pobijedila sa 4:3. Zbog ozljede nisam igrao na toj utakmici."

Ivan se dosad dvaput upisao u listu strijelaca:

"Prvi prvenstveni pogodak za Domžale zabio sam ljubljanskoj momčadi Bravo, a drugi Mariboru kojeg smo u petom kolu pobijedili sa 3:2. U Domžalama mi se priključio još jedan Hrvat, a to je Franko Kovačević koji je protiv Maribora bio strijelac za 1:0 pokazavši da će biti itekakvo pojačanje za naš klub."

U šestom kolu Domžale će gostovati u Novoj Gorici?

"Bit će to za našu momčad itekako zahtjevno gostovanje bez obzira što je Gorica novi prvoligaš no mi ćemo na toj utakmici od prve minute zaigrati na pobjedu koja bi nas dodatno učvrstila u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice."

Durdov pomno prati i zbivanja u hrvatskom nogometu:

"Sraz mojih bivših klubova u 1. kolu 1. NL između Orijenta 1919 i Solina završio je bez pobjednika, a uvjeren sam da će moji bivši klubovi igrati itekako značajnu ulogu u prvenstvu 1. NL koje je tek započelo. Moj također bivši klub Rudeš već je na samom startu pobjedom nad Jarunom pokazao da će biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova prvaka što me itekako veseli."

Teško mu pao poraz Hajduka

Durdovu, kao velikom navijaču Hajduka, prilično je teško pao uvjerljiv poraz Hajduka od Dinama:

"Hajduk je u ovom trenutku slabiji od jakog Dinama i tu nema nikakve dvojbe no jako sam razočaran zbog visokog poraza do kojeg je došlo u drugom poluvremenu. Nadam se da će se Hajduk brzo oporaviti od maksimirskog šoka i da će već u sljedećim utakmicama pokazati svoju pravu vrijednost."

O prolasku Hajduka u skupinu Konferencijske lige Durdov je rekao:

"Nakon što je eliminirao portugalsku Vitoriju pred Hajdukom je vrlo težak ispit protiv španjolskog Villrreala koji je u svakom slučaju vrlo kvalitetan suparnik i koji je ukupni favorit. no ni u kojem slučaju Hajduk ne treba unaprijed otpisati jer pred punim Poljudom gostima iz Španjolske neće biti nimalo lako", rekao je na kraju ovog razgovora Ivan Durdov od koga se u nastavku slovenskog prvenstva očekuju pogoci, i to s punim pravom.

Linker
20. travanj 2024 07:18