Joško Gvardiol je na meti brojnih velikana

 BERND THISSEN Dpa Picture-alliance Via Afp
SVI SU LUDI ZA VATRENIM

‘Hrvat ima samo 20 godina, a već mu se predviđa velika karijera. Bit će zvijezda, on je apsolutna klasa!‘

Hrvatski branič se vraća nakon operacije, no pitanje je hoće li sezonu provesti u Leipzigu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. lipanj 2022. 13:22

Joško Gvardiol odradio je sjajnu sezonu u dresu RB Leipziga i svojim igrama privukao brojne velikane. Nakon završetka sezone hrvatski je branič morao na operaciju lijevog bedra zbog učestalih bolova koji su se javljali, a zahvat u Hamburgu je prošao dobro.

O njegovom stanju i tijeku oporavka se sada oglasio i glavni trener Leipziga Domenico Tedesco.

"Joško je dobro. Odradit će još dva tjedna rehabilitacije, vjerojatno trenirati odvojeno, a onda se vraća treningu s ekipom. Sigurno će biti u kampu", rekao je Tedesco.

Gvardiol bi se trebao vratiti treninzima 4. srpnja, a ekipa se priprema u Austriji od 10. do 17. srpnja. Tedesco je naglasio da će na tim pripremama biti i Gvardiol, no nije isključeno da će ovoga ljeta napustiti klub jer za njega interes pokazuju brojni europski velikani.

Lista slavnih klubova koji žele Hrvata je sve veća, a Aldasair Gold, koji prati Tottenham, je na svojem YouTube kanalu podsjetio i kako je londonski sastav u toj utrci. Dugo se smatralo da je glavna meta Tottenhama Alessandro Bastoni, ali Gold tvrdi kako je Joško Gvardiol više na listi prioriteta.

"Čuo sam da je Gvardiol zapravo više na listi želja od Bastonija. Bastoni i Gvardiol su na vrhu, a onda je tu još nekoliko imena. Gvardiol je klasa, on je apsolutna klasa. Hrvatski reprezentativac ima tek 20 godina, a već mu se predviđa velika karijera. Bit će velika zvijezda", rekao je Gold.

Tottenham će pak morati požuriti s ponudom ako ga želi dovesti jer ga CIES i slične institucije koje prate vrijednost igrača već sada procjenjuju na oko 100 milijuna eura. Tottenham pak ima nekoliko pozicija na kojima se mora pojačati, pa je pitanje hoće li toliko izdvojiti za jednog igrača.

Linker
17. travanj 2024 20:05