RONALD GORSIC/CROPIX
VELIKI KOLOVOZ

Iz Dinama povukli potez koji otkriva da se već pripremaju za Zvezdu, odluka s Maksimira izazvala polemike

Zovu ljudi, pitaju zašto članovi nemaju povlastice... Inače, navijači Zvezde ne smiju na stadion
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. kolovoz 2021. 18:36

Da, reći ćete, s jedne strane u Maksimiru ne žele govoriti o Crvenoj zvezdi, a s druge već intenzivno pripremaju taj dvoboj. Ali, tako to ide, bitno je da oni koji sudjeluju u izvedbi na terenu budu fokusiranu na Poljake, ostali mogu i moraju već razmišljati o onome što slijedi jer, dođe li do utakmice protiv srbijanskog prvaka, bit će to organizacijski vrlo zahtjevan izazov.

A čime je Dinamo pokazao da se već priprema za "bitku za Balkan", kako su inozemni mediji najavili taj mogući meč? U Maksimiru su odlučili da će oni koji kupe ulaznice za utakmicu s Legijom imati pravo prvokupa i ulaznica za utakmicu europskog play-offa. Tako piše, ne za utakmicu sa Zvezdom ili za play-off Lige prvaka, već za dvoboj u play-offu, makar to bilo i doigravanje za Europsku ligu, u slučaju ispadanja od Legije.

- Nisam to vidio, došao sam po ulaznicu za Legiju jer želim biti i na toj utakmici. Bio sam na moru, pa nisam gledao uživo prve utakmice sezone. Što se tiče prvokupa, tim bolje, znači da neću morati čekati u redu i rano dolaziti do blagajne za play-off. Zvezda? Premlad sam da bih se sjećao tih utakmica, pričali su mi stariji kakvi su to bili derbiji i kakav rivalitet, nemam ništa protiv da igramo s njima jer mislim da smo bolji, da ćemo ih proći. Ali, prvo Legia, lako ćemo dalje - pričao nam je iskusno 21-godišnji Luka sa zagrebačke Savice. Bio je, odokativno, deseti u redu za ulaznice na ticket pointu u tom trenutku. Kažu svjedoci da je red povremeno bio i dulji, čak i prije no što je Dinamo objavio da će nagraditi one koji dođu na Legiju pravom prvokupa za iduće pretkolo...

Marketinški, dobra odluka. I inače je Dinamova publika "troma", u koronakrizi i nakon potresa dodatno se ulijenila i izgubila naviku dolaska na stadion pa zbog procedure s COVID putovnicama mnogi radije utakmice gledaju iz fotelje, a od maksimirskih kulisa i praznog Istoka mnogima se smuči. Zato je ovo prilika da se animira ljude, znamo da će na Zvezdu (ako do te utakmice dođe) htjeti svi, poruka je "dođite na Legiju, pa ćete lakše i na tu utakmicu".

No, kao i svaka odluka i ova je izazvala određene polemike, zovu ljudi i komentiraju, pitaju se zašto članovi kluba nemaju povlastice, zašto oni kao i dugogodišnji pretplatnici ne mogu kupiti ulaznice prije ostalih? Da nije baš kolovoz moglo bi se odmahnuti rukom i "napasti" ljubitelje spektakala, koji idu samo na najveće utakmice, a običnih vikenda i srijeda izbjegavaju Maksimir, reći im:

"Pa, u čemu je problem, ako idete redovito na utakmice, onda vam ova odluka može samo olakšati."

Međutim, kolovoz je, mnogi nisu u gradu već na drugim destinacijama, pa ne mogu kupiti kartu za Legiju i otići na tu utakmicu, a i članovi kluba, posebno dugogodišnji, imaju pravo na određene povlastice takve vrste. Tema za raspravu, koje sigurno neće biti ako kojim slučajem ne dođe do te utakmice, ako će Dinamo igrati protiv nekog drugog.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX


Spomenimo i da je Dinamo za ovu utakmicu otvorio prvi put i južnu tribinu. Možda i kao test za ono, iduće pretkolo. Na Jugu će biti djeca iz Dinamove i nogometne škole Sesveta sa svojim roditeljima. Kad već nema Istoka, a nadamo se da će i ta tribina biti u play-offu ispunjena transparentima i zastavama da se sakrije ruglo...

Gostujući navijači nisu dopušteni

Članovi GNK Dinamo uz predočenje važeće članske iskaznice na ticket pointu mogu kupiti ulaznicu za utakmicu uz 20 kuna popusta. Jedna članska iskaznica vrijedi za popust na jednu ulaznicu. Podaci na članskoj iskaznici istovjetni su podacima na ulaznici.

Djeca do 12 godina starosti u pratnji roditelja ili skrbnika mogu iskoristiti pravo na besplatnu ulaznicu za domaće utakmice GNK Dinamo koje su otvorene za gledatelje. Ulaznica se preuzima na ticket pointu. Preduvjet je da roditelj ili skrbnik posjeduju važeću EU digitalnu COVID potvrdum te dokument kojim dokazuju dob djeteta. Dijete ne mora imati EU digitalnu COVID potvrdu, ali mora biti u pratnji roditelja ili skrbnika koji posjeduje EU digitalnu COVID potvrdu.

Sukladno odluci UEFA-e, u trećem pretkolu Lige prvaka i play-offu Lige prvaka nisu dozvoljeni gostujući navijači na utakmicama.

Testiranje po 75 kuna

U utorak od 11 sati na Dinamovom ticket pointu u prodaji su ulaznice za utakmicu Dinama i Legije. Cijene su kao i dosad, 80 kuna stoji sjeverna tribina, 100 kuna Zapad gore, 120 kuna Zapad dolje. Naravno, na tribine mogu samo oni s valjanim COVID potvrdama, a svi oni koji se moraju testirati, moći će to učiniti na licu mjesta, kod stadiona, po cijeni od 75 kuna.

Linker
19. travanj 2024 08:52