Srecko Niketic / CROPIX / CROPIX
OSTAVIO TRAG

JAPANCI NISU ZABORAVILI 'ŠVABU' Legenda ex-Jugoslavije dobiva veliko carsko priznanje, uručenje na svečanoj ceremoniji u Sarajevu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2016. 00:32

Legenda najtrofejnijeg BiH nogometnog kluba, sarajevskog Željezničara, negdašnji reprezentativac i izbornik bivše zajedničke države Ivica Osim, dobiti će veliko priznanje iz Japana.

Osimu će japanska vlada u sklopu carskog nagrađivanja dodijeliti Orden izlazećeg sunca. Nagrada se dodjeljuje kao priznanje za doprinos razvoju nogometa u Japanu i promociju međusobnog razumijevanja između Japana i Bosne i Hercegovine. Nagrada će popularnom Štrausu s Grbavice biti uručena na ceremoniji 7. prosinca u rezidenciji veleposlanika Japana Kazuye Ogawe u Sarajevu.

Popularni je Švabo od 2003. bio trener japanskog nogometnog kluba JEF United Ichihara, s kojim je 2005. osvojio Yamazaki Nabisco - Cup. Nakon toga 2006. godine postaje izbornik japanske reprezentacije. Iako je zbog zdravstvenih problema Osim u studenom 2007. morao podnijeti ostavku, nastavio je savjetovati Japanski nogometni savez.

Linker
25. travanj 2024 01:23