REUTERS/ Giampiero Sposito / REUTERS
NEKOĆ LJUTI PROTIVNICI...

JEDAN OD NAJBOLJIH NAPADAČA PRIREDIO SJAJNU GESTU: 'Prijatelju, zaslužio si Zlatnu loptu, trebali su je osvojiti i Totti, Maldini, Raul, R. Carlos...'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 09. svibanj 2020. 18:34

Nastavljaju se serijali razgovora poznatih sportaša međusobno putem Instagrama. Nova moda koja je svoje značajnije obrise poprimila pojavom karantene uvjetovane pandemijom koronavirusa ovoga je puta spojila još dva bivša nogometaša.

Putem društvenih mreža tako su komunicirali "pravi" Ronaldo, onaj brazilski i Alex Del Piero, bivša desetka Juventusa. Iako nisu igrali zajedno u tijeku njihovih bogatih karijera, našli su mnogo zajedničkih tema za razgovor, a jedna od njih bila je i to tko su najbolji igrači na svijetu, kako u današnjoj, tako i u njihovim generacijama.

Ronaldo se iz aktivnog nogometa povukao prije devet godina, a naglasio je da je baš Del Piero taj koji je za vrijeme svoje karijere trebao dobiti Zlatnu loptu, nagradu France Footballa koja se dodjeljuje najboljem nogometašu svijeta za kalendarsku godinu.

- Alessandro, zaslužio si osvojiti Zlatnu loptu baš kao što su to zaslužili Totti, Maldini, Raul i Roberto Carlos, a nikad nisu uspjeli. Carlos je dva puta bio drugi iza mene, ali nikad nije dobio nagradu. Uvijek su vas cijenili, ali imam osjećaj kao da ste i to priznanje trebali dobiti", rekao je Il Fenomeno.

Ronaldo je pak dvaput, i to 1997. i 2002. osvajao Zlatnu loptu.

Linker
17. travanj 2024 22:13