Slijeva nadesno: Marko Lozo, Ilija Lončarević, voditelj Siniša Sušec i Robert Šola u studiju Hanza Medije
SUPERSPORTSKE

‘Jedan od nekad naših najvećih talenata je pogriješio. To je preteška liga, problem je i njegov odgoj!‘

Saznajte i zašto bi se Petković trebao ugledati na Messija i tko bi trebao biti novi trener Hajduka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2020. 07:57

Naš poznati trener Ilija Lončarević, nogometni analitičar Marko Lozo i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola bili su gosti 12. izdanja Supersportske podcasta.

Pobjeda Osijeka nad Dinamom bila je hrvatska nogometna tema broj 1 proteklog tjedna. Bjelica bi već u nedjelju mogao izbiti na vrh, doduše s dvije utakmice više, ali ipak na vrh: - Glavni problem Dinama je organizacija ofenzivne igre. Prečesto mijenjaju sustav, igraju u nekakvom rombu, Petković više igra kao vezni nego kao napadač. U Osijeku su najbolje izgledali u zadnjih 20-ak minuta, kada su se posložili u urednih 4-4-2, analizirao je Lozo.

- Bruno Petković mora početi igrati kao napadač. Može se on pojavljivati na raznim dijelovima terena, ali mora sudjelovati u završnici akcija. Neka pogleda kako to radi Messi. Ne možeš ti kao napadač zabiti jedan gol iz penala u tri mjeseca ove sezone, moraš igrati kao špica. Ili više nećeš biti napadač, igraj nešto drugo, rezolutan je bio Lončarević pričajući o lani najboljem igraču 'modrih'.

Pričalo se i o kiksevima Dominika Livakovića, ali jednoglasni je zaključak da je on i dalje daleko najbolji hrvatski vratar. Tko je drugi najbolji? Ni Sluga, niti Kalinić, ne ni Grbić ili Šemper, čak ne niti u HNL-u odlični Ivušić i Nevistić. Lozo se odlučio za jednog drugog golmana!

Hajduk je u subotu konačno pobijedio prije dva mjeseca, a vrlo je žustra u našem studiju bila diskusija o tome tko bi trebao biti taj famozni 'trener kapitalac' koji bi slavni klub trebao početi vraćati na stare staze slave. Lozo je siguran koga novi gazda Poljuda Lukša Jakobušić ne bi trebao dovesti: - Na 'slučaju Tudor' shvatili smo zašto nije dobro da treneri postanu, primjerice, Ivan Leko ili Ivan Jurić...

A za sam kraj podcasta Ilija Lončarević u svojem je stilu prokomentirao potpis Alena Halilovića za njegov deveti klub u karijeri. Nekad velika mlada zvijezda Dinama, igrač Barcelone i reprezentativac Hrvatske karijeru će pokušati oživjeti u Birminghamu, koji se nalazi u donjem domu engleske druge lige.

Ilija nije optimist. A ni ostali sugovornici...

Pogledajte cijeli podcast:

Linker
19. travanj 2024 07:41