MI NEWS Nurphoto Via Afp
USKORO PADA DOGOVOR?

‘Kreću ozbiljni razgovori! Za Vlašića ne mogu dati 20 milijuna eura, ali Englezima nude nešto drugo...‘

‘Pitanje je na čemu će West Ham inzistirati. No, treba voditi računa i o želji igrača...‘
Piše: Slaven Alfirević, Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. kolovoz 2022. 16:40

Nikola Vlašić želi u Torino, trener Ivan Jurić želi Vlašića... Simbioza dva Splićanina, hajdukovca u redovima torinskih „granata” (tamno-crvenih) mogla bi uskoro zaživjeti, prema posljednjim spoznajama ovog tjedna trebali bi se dogoditi pregovori u trokutu između Torina i West Ham Uniteda, te Vlašića kako bi se pronašao zajednički jezik, piše Slobodna Dalmacija.

Već se Torino i ranije spominjao kao moguća destinacija da oživi karijera Nikole Vlašića. Niksi se na žalost u redovima West Hama našao izvan planova trenera Davida Moyesa. West Ham je mnogo uložio u njega kad ga je dovodio iz Rusije, ali se nije uklopio u igru i planove „čekićara”. Vlašiću, pak, nije do sjedenja na klupi tim prije što bi trebao redovito igrati i tako se učvrstiti u reprezentaciji, u planovima izbornika Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

West Ham pak nastoji refundirati barem dio d 30 milijuna eura koliko su lani uložili kupujući Vlašića iz CSKA Moskve.

Da se stvari odvijaju ubrzano svjedoči kolega Marco Bonetto, novinar torinskog Tuttosporta, „šponde” Torino. Iz Slobodne Dalmacije su ga nazvali i on je potvrdio:

- Već prije mjesec dana Torino je kucao na vrata West Hama, ali su Englezi rekli ne, hvala, bilo je očito prebrzo, očekivali su prodor nekih drugih klubova, s otvorenim „portafojem”, novčanikom u ruci, spremni da kupe Vlašića. Izvjesili su cijenu od 24 milijuna eura, Torino nije mogao u tu utrku, želja Torina je da ga posudi. I sad smo uvjereni da ovog tjedna kreću ozbiljni razgovori da se posao dogovori.

image
CRISTINA QUICLER/AFP/PROFIMEDIA

Bonetto tvrdi:

- Vlašić bi se sigurno razigrao uz trenera kakav je Jurić, koji ga dobro poznaje, Torino bi dobio odličnog igrača, a Vlašiću bi dobro došlo. Bio je izvrstan u Rusiji, to je poznato, a sad Moyes ne vidi ni kanoćalom, kako sam napisao, no to je prigoda da dođe u Torino kod Jurića.

U tom smjeru očekuju se konkretni razgovori:

- Torino nije u stanju staviti na pjat 20 milijuna eura i kupiti Vlašića, ali Torino nudi Englezima mogućnost da iznova vrednuju svoj kapital uložen u igrača, nakon što se igrač razigra u Italiji. Torino mu nudi izlog, u dobrom ambijentu. To je dobro i za West Ham, u trenutku kad nedostaju još samo tri tjedna do kraja prijelaznog roka. Opcija posudbe više nije Englezima za odbaciti kao na početku mercata, nego dapače. Zato smo uvjereni da se posao može obaviti.

Marco Bonetto precizira:

- Postoje detalji tržišnog pregovaranja, na primjer jedna naoko sitnica može biti važna, je li to posudba s pravom ili obavezom otkupa?! Pitanje je na čemu će West Ham inzistirati. No, treba voditi računa i o želji igrača koja je sukladna treneru Torina Juriću. Pišem upravo kako smo dojma da i Vlašić pritišće da se klubovi dogovore, pa očekujemo dogovor – rekao je Marco Bonetto za Slobodnu Dalmaciju.

Linker
14. travanj 2024 19:36