RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
BEZ MJESTA ZA POGREŠKU

Krznar preživio, igrači dobili ‘jezikovu juhu‘, a Modre posebno muči - mogućnost novih ozljeda

Jedini recept za bijeg iz crne rupe zagrebačkih nogometaša jest prolaz u četvrtfinale Kupa
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. listopad 2021. 07:06

Preživjeli su Dinamo i Damir Krznar još jedan potres, remi s Istrom (1:1) možda nije imao razorne posljedice, ali je svakako dodatno probudio sumnje i rasplamsao različite rasprave. No, ponedjeljak nije donio nikakve novosti, nema radikalnih poteza i mjera, pred Dinamom i Krznarom je nova utakmica, jedna od onih nakon kojih nema popravnog. BSK iz Bijelog Brda vodeći je drugoligaš, motiviran i ambiciozan.

Nakon Orijenta, istog takvog drugoligaša s kojim su Modri igrali u 1/16 finala, sad u osmini još jedan suparnik istog ranga. No, nema plana B, jedini recept za bijeg iz crne rupe jest - pobjeda u Bijelom Brdu. Ne treba ni zamišljati što bi u Maksimiru bilo da nakon svega Dinamo još i ispadne iz Kupa!

Zadnjih dana, od utakmice s Rapidom naovamo, Damir Krznar razgovarao je s igračima, održao im govor, rekao svakome od njih što ih ide, što od njih očekuje i što moraju promijeniti. Kako se ono voli reći, ti su sastanci su bili produktivni i pozitivni, no jesu li se "uhvatili" i hoće li donijeti pomak, konačan sudac bit će teren. Jest fraza, ali je i jedina istina, samo rezultati i igre donose presudu, sve ostalo su subjektivni stavovi i procjene. BSK možda nije suparnik na kojemu treba donositi konačne i velike zaključke, ali pobjeda bi, svejedno, donijela i psihološki jako puno, kad krene negativan niz tada ga je najvažnije prekinuti. Pa makar i protiv momčadi sa školskog igrališta, kamo li ne protiv drugoligaša u Kupu. Svi se nadaju da će u Bijelom Brdu taj niz od tri utakmice bez pobjede stati i da će započeti serija od, barem, tri pobjede zaredom. BSK, Gorica, pa Rapid, stopostotni učinak u tim dvobojima vratio bi mir u Maksimir, Krznar i igrači sigurno bi odahnuli.

Od igrača koji su ozlijeđeni malotko se oporavio - Ademi je još "u čizmi", Jurić i Čop također su izvan kadra, neće vjerojatno moći niti Šutalo... No, možda će moći Bruno Petković, nije isključeno da se pojavi u sastavi protiv BSK-a, to se nikad ne zna. No, navodno je bolje nego je bio u Beču.

Ono što Modre posebno muči uoči utakmice u Bijelom Brdu jest tamošnji teren s umjetnom travom. Ne kao alibi, dapače, za njihove nogometne vještine bolji je takav teren nego neka blatna ledina. No, na umjetnoj travi najviše stradavaju zglobovi i tetive, s obzirom na popunjenost zdravstvenog kartona u svlačionici pod jugom, u Dinamu se boje da ne bi nastradao još netko i dodatno zakomplicirao situaciju u momčadi. Osim pobjede, dakle, treba u Bijelom Brdu izbjeći ozljede, vratiti se u Zagreb bez posljedica.

Tko bi rekao da će utakmica protiv drugoligaša Dinamu biti toliko važna i ključna, da pobjeda može donijeti i više od prolaza u četvrtfinale, da će u Bijelom Brdu biti toliki ulog. Remi s Istrom je malotko mogao zamisliti, ali i on je sad prošlost, Krznar i igrači gledaju prema budućnosti. A ona počinje petnaestak kilometara od Osijeka... Kakav god sastav poslao na teren Dinamov trener, pobjeda je jedini cilj, novi neuspjeh sigurno bi jače uzdrmao Maksimir, za njega bi uistinu ponestalo opravdanja.

TRI PULSKA HNL-REMIJA S DINAMOM

SEZONA 2004. - 2005.

Dinamo - Pula 1856 0:0

SEZONA 2016. - 2017.

Dinamo - Istra 1961 1:1

SEZONA 2021. - 2022.

Dinamo - Istra 1961 1:1

Linker
17. travanj 2024 16:11