BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
KVALIFIKACIJE ZA SP

Legendarni hrvatski trener na putu do senzacije, sada je dao i ‘ludo‘ obećanje: ‘Ne uspijem li - odlazim‘

Izjava izbornika Omana pred utakmicu s Kinom privukla je pozornost azijskih medija
Piše: SNObjavljeno: 27. listopad 2021. 11:27

Prema pisanjima azijski medija, Branko Ivanković s hrabrim je obećanjem najavio važnu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Hrvatski stručnjak i njegov Oman nakon četiri odigrana kola s osvojenih šest bodova drže treću poziciju u Grupi B, a 11. studenog za suparnika će imati trenutno petoplasiranu Kinu.

Oman je u ovim kvalifikacijama gubio od Saudijske Arabije i Australije, a pobjeđivao Vijetnam te Japan protiv kojeg je napravljena jedna od najvećih senzacija azijskih kvalifikacija. Podsjetimo, Ivankovićevi igrači slavili su početkom rujna na gostovanju kod Japanaca s 1:0 i odnijeli za mnoge neočekivane bodove.

"Vidite, to je ogromna senzacija, svi su bili šokirani, nitko to nije mogao predvidjeti. Sad ću vam ispričati jednu priču. Na kladionicama je naša pobjeda imala koeficijent 21. Kazao sam sinu da se kladi na pobjedu Omana. Znate što mi je odgovorio? Tata, nema šanse, neću bacati novac, ha, ha, ha... Nije imao hrabrosti staviti na Oman i tatu, zapamtit ću mu to, ha, ha, ha...", rekao nam je Ivanković nakon te utakmice.

image
KARIM JAAFAR Afp

Rijetki su očekivali da će Oman nakon četiri kola biti u ovoliko zanimljivoj utrci za odlazak Svjetsko prvenstvo, a da su ciljevi najviši mogući unatoč pomalo iznenađujućoj poziciji, potvrdio je i sam Tanac navodnim obećanjem koje je iznenadilo tamošnje medije.

"Dat ću ostavku ako ne uspijem pobijediti u sljedećoj utakmici protiv Kine. Više neću biti izbornik Omana. Preuzet ću odgovornost", navodno je poručio Ivanković.

Linker
19. travanj 2024 16:26