FRANCESCO PISCHETOLA/AFP
ŠOK U PROGRAMU UŽIVO

‘Maradona je bio mediokritetski imbecil‘ U eteru izvrijeđao legendu i sve ostavio u nevjerici

Buru je podigao stanoviti Filippo Facci u jutarnjoj TV-emisiji u kojoj se raspravljalo o Maradoni.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2020. 18:04

Jutarnji program obično je, po svom formatu, nešto lakši. Jasno, ne očekujete iz perspektive gledatelja da će već otkako upalite televizor početi uvrede, blaćenja i slično, i to barem ne prema nacionalnom heroju jedne države. A upravo se to dogodilo ovoga jutra. Jedan je talijanski novinar u emisiji Tiki Taka na programu Mediaset (Italia 1) tako izvrijeđao pokojnog Diega Armanda Maradonu, da je to bilo teško i za čuti...

Jedan je novinar, imena Filippo Facci pred brojnim gostima izrekao sljedeće:

- Otišao sam vidjeti neke Maradonine klipove na YouTubeu. Jasno je, on bi i danas, da je nogometaš, mogao izdržati uvjete modernog nogometa. Ipak, njegov je problem u njegovoj osobnosti. On nije bio Paolo Rossi koji je živio normalno, Maradona je bio mediokritetski imbecil - izrekao je Facci.

Ostali gosti u studiju baš su "zinuli", u nevjerici... Argentina već danima oplakuje svog nacionalnog junaka.

- Napolitanci su se s njime poistovjetili, smatraju ga božanstvom što je za mene bolesno. Ja ću osobno objektivno moći govoriti o Maradoni tek za nekoliko godina.

image
Filippo Facci (desno)
SCREENSHOT

Odmah nakon emisije odgovorio mu je napuljski novinar Raffaele Auriemma:

- Ti imaš jedan ozbiljan problem. Ali, ne s Maradonom, nego s nama Napolitancima. Kada gledaš Maradonine probleme, prvo pogledaj u ogledalo - rekao mu je.

Linker
19. travanj 2024 23:25