SAEED KHAN
UŽIVAO U ŽIVOTU

Maradona pred smrt potrošio gotovo sve svoje bogatstvo!? Englezi objavili zapanjujuć podatak

Slavni Argentinac bio je gotovo siromašan po standardima današnjih nogometnih zvijezda
Piše: Sportske novosti/HinaObjavljeno: 25. studeni 2020. 18:19

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona (60) umro je od srčanog udara, objavili su u srijedu poslijepodne argentinski mediji. Kako navodi Clarin, Maradona je pretrpio kardiorespiratorni zastoj u svojoj kući u Tigreu u kojoj se oporavljao nakon nedavne operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak.

Maradona je smatran jednim od najboljih nogometaša svih vremena, ali mnoge će iznenaditi da nezaboravni maestro nije pred kraj života bio ni približno financijski osiguran u odnosu na njegov nogometni renome.

image
DIBYANGSHU SARKAR

Zbog stila života i činjenice da je najveće angažmane ostvarivao u vrijeme kad se u nogometnu vrtio daleko manji novac nego danas, slavni Argentinac bio je gotovo siromašan po standardnima modernih nogometnih zvijezda, čak i onih koje zarađuju prosječno.

Po pisanju britanskih medija, Maradonino bogatstvo danas se procjenjuje na 75.000 eura. Toliko jedan Messi, primjerice, zaradi u samo nekoliko dana.

Zapanjujuće malo, kada se pogleda što je sve napravio u velikoj karijeri. S reprezentacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine, a tijekom karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell's Old Boyse, a karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.

Trenersku karijeru je započeo u Textil Mandiyu, zatim je kratko vodio Racing Club, a od 2008. do 2010. i reprezentaciju Argentine. Trenirao je i Al-Wasl, Deportivo Riestru, Fujairah, Dorados de Sinaloa, a posljednji klub koji je vodio bila je Gimnasia de La Plate.

Linker
16. travanj 2024 12:51