Lionel Messi nije Roberta Lewandowskog uvrstio na svoj popis

 FRANCK FIFE Afp
TKO JE NAJBOLJI NA SVIJETU

Messi je ovim potezom pokazao što stvarno misli o Lewandowskom, navijači sasuli salvu kritika

Argentinski virtuoz je na popis uvrstio dvojicu suigrača i jednog od najvećih bivših rivala
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2022. 09:30

Robert Lewandowski je proglašen najboljim nogometašem u 2021. godini. Nagradu The Best koju dodjeljuje FIFA Poljak je dobio i prošle godine, a ove je slavio s 48 bodova, četiri više od Lionela Messija i devet više od trećeplasiranog Mohameda Salaha.

U glasovanju su sudjelovali kapetani reprezentacija, novinari, navijači i treneri. Lewandowski je dobio dvostruko manje glasova navijača od Messija, no uvjerljivo je pobijedio u izboru novinara, trenera i kapetana reprezentacija koje se natječu pod okriljem FIFA-e. Kako to obično bude, nakon izbora su procurili i glasovi uključenih.

Lewandowski je na prvo mjesto stavio Jorginha, na drugo Messija, a na treće Cristiana Ronalda, dok se Messi zbog svojeg odabira našao na meti kritika. Argentinac misli da je najbolji igrač u 2021. godini bio Neymar, na drugom mjestu se našao Kylian Mbappé, a na trećem Karim Benzema.

Messijev izbor se našao na meti kritika na društvenim mrežama, a mnogi mu zamjeraju to što u izbor nije stavio Lewandowskog u pokušaju da i tako dođe do pobjede koja mu je svejedno izmakla. Stvar je još gora kada znamo da je Messi dok je primao Zlatnu loptu upravo Poljaku poručio kako je on zaslužio tu nagradu da bi ga nekoliko mjeseci kasnije izostavio s popisa. Cristiano Ronaldo je, primjerice, kao kapetan Portugala, na prvo mjesto smjestio Lewandowskog, a njega slijede N'Golo Kante i Jorginho.

Linker
19. travanj 2024 08:46