Lionel Messi

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
MARKETINŠKO ČUDO

Messijev fenomen: Popularnost kluba skočila je do nestvarnih razina, a cijene ulaznica odletjele su ‘u nebo‘

Nagađa se kako bi premijerni nastup mogao upisati 21. srpnja protiv Cruz Azula
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2023. 19:46

Barcelona, PSG i Inter Miami. Stanice su to u klupskom nogometnom putu Lionela Messija. Nakon što se svjetskim medijima zakotrljala vijest o odlasku "argentinskog čarobnjaka" na Floridu, klub već u prvim satima uživa u velikim stopama popularnosti.

Prije negoli je objavljen transfer Messija, klub je na Instagramu imao nešto manje od milijun pratitelja, a trenutačno broje 5,7 milijuna pratitelja. Naravno, to je brojka u trenutku pisanja ovog članka, s obzirom na to kako broj pratitelja raste, doslovno, iz sekunde u sekundu.

Ujedno, došlo je i do rasta u cijeni ulaznica. Primjerice, cijena za iduće dvije utakmice, u kojima Messi sigurno neće nastupiti, kreću se oko 50 dolara, dok se ulaznice za Messijevu potencijalnu premijeru, 21. srpnja protiv Cruz Azula, najjeftinije mogu dobiti za 450 dolara. No, već u ovom trenutku dobar dio ulaznica je razgrabljen, pa je trenutačno u ponudi najjeftinija ulaznica za 700 dolara. Stadion Inter Miamija prima oko 18 tisuća gledatelja, a već je jasno kako će kapacitet biti nedovoljan za sve zainteresirane koji će htjeti uživo pogledati nogometnog virtuoza.

Također, jasno je kako će Messi donijeti dodatnu marketinšku popularnost, a klub bi trebao zaraditi i velike iznose od prodaje dresova.

Linker
16. travanj 2024 22:22