Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
ŽIVOT U PARADOKSU

NAGLI SUNOVRAT PONAJVEĆEG TALENTA U DRŽAVI U reprezentaciji nezamjenjiv, a u klubu marginaliziran, požar gasio - predsjednik

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 18. ožujak 2017. 09:56

Joshua Kimmich doveden je u Bayern Munchen kao ponajveći talent njemačkog nogometa. Bilo je to prije godinu i pol dana i odradio je dobru otvarajuću sezonu, tada pod ravnanjem Pepa Guardiole koji je i inzistirao na kupovini mladog igrača, dotad člana Stuttgarta.

Dobre igre nagrađene su i pozivom na Europsko prvenstvo u Francuskoj poslije kojeg je Kimmich postao gotovo nezamjenjiv u planovima izbornika Joachima Loewa. No, začudo, u klubu danas skuplja tek 'mrvice': startao je svega 10 puta, a sada je i javno izrazio nezadovoljstvo statusom kod novog trenera Carla Ancelottija.

- Činjenica je da nisam zadovoljan i to se mora mijenjati. Trener zna da mogu igrati na nekoliko pozicija - desnog bočnog, zadnjeg veznog, čak i stopera, a to je dovoljno opcija - izjavio je 22-godišnjak.

Status mu se, dakle, promijenio dolaskom Ancelottija i čini se da je Kimmichu više odgovarao Guardiolin stil nogometa; lepršavost i elegancija u igri, što je sada dijelom drugačije. No, višestrani nogometaš vjeruje da može doći do poboljšanja.

-Imamo ogromnu prednost na tablici u Bundesligi i to je prilika za više rotacija, nadam se većoj minutaži već ovog proljeća - istaknuo je Kimmich. Iako je teško vjerovati da će 'Don Carlo' tek tako skočiti na zahtjeve mlade vedete, nema sumnje da ovaj neosporni talent svakako ima budućnost u bavarskom klubu, a tome i svjedoči izjava Karl-Heinza Rummeniggea, predsjednika kluba.

-Imamo velike planove za Joshuu u nadolazećim godinama. On će biti, mislim to doslovno, nasljednik Philippa Lahma. Od iduće sezone će igrati češće, barem su takvi planovi Carla Ancelottija - naglašava Rummenigge.

Inače, odmah po Kimmichovu javnom istupu, javio se Manchester City kojeg, zanimljivo, trenira upravo Pep Guardiola koji je i doveo mladog igrača na Allianz Arenu, ali Bayern je elegantno odbio upite s Otoka.

Linker
25. travanj 2024 12:21