Soudani (drugi zdesna) u Dinamovom dresu
 
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
RASNI STRIJELAC

Najbolji stranac u povijesti Dinama napustio svoj dosadašnji klub i odlučio se vratiti u Hrvatsku!

Njegova je vrijednost danas oko milijun eura. Načet je ozljedama, ali i dalje je zanimljiv igrač
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. siječanj 2021. 10:06

U Zagreb bi u utorak trebao doputovati Hilal Soudani (32), dojučerašnji napadač atenskog Olympiacosa. Kako doznajemo iz pouzdanih grčkih izvora, “Mr. Derby”, kako su naši mediji tepali ovom alžirskom centarforu, rastao se s klubom iz Pireja u koji je stigao 2019. iz Nottingham Foresta. S Olympiacosom je Soudani imao ugovor do lipnja ove godine, ali očito da su se igrač i klupska uprava sporazumno razišli, između inog i zbog navodnog zanimanje “nekog hrvatskog kluba za ovog igrača”.

Soudani se ove sezone ne može baš pohvaliti s osobitom minutažom u dresu crveno-bijelih iz Pireja. Sedam utakmica uopće nije bio u postavi, s tim da se u prva tri slučaja radilo o oporavku od operacije ligamenata (dvije utakmice u rujnu 2019.) i jednom zbog koronavirusa (listopad prošle godine). Preostale četiri utakmice u kojima uopće nije bio u kadru za nastup upravo su posljednja četiri kola grčke Superlige (siječanj ove godine). U još 6 utakmica je bio na klupi bez ulazaka, 4 puta je ulazio s klupe tijekom drugog poluvremena, a samo je jednu utakmicu startao u prvih 11 i bio zamijenjen u 58. minuti. Ukupno je, pak, ove sezone postigao 2 gola.

Soudanija prati glas najboljeg stranca u povijesti Dinama, za koji je u pet sezona (2013. - 2018.) odigrao čak 197 utakmica i postigao 86 pogodaka. No, odlaskom iz Maksimira, prvo u Nottingham Forest, za Hilala nastupaju “olovni dani”. U Engleskoj su mu jednom operirani križni ligamenti, koje je ponovo ozlijedio u Grčkoj, te je i ondje morao “pod nož”.

Prva ozljeda u Engleskoj vjerojatno i jest temeljnim razlogom zašto je na Otoku odigrao tek 8 utakmica i postigao 2 gola. U Grčkoj je uspio prikupiti ukupno za Olympiacos u svim nadmetanjima 31 utakmicu i 9 golova, ali sigurno da ostaje pitanje u kakvom je fizičkom stanju nakon takve dvije ozljede koje su povlačile za sobom nužni operativni zahvat.

Ako je suditi po Transfermarktu, Soudanijeva je tržišna vrijednost milijun eura. Ostaje zasad samo otvoreno pitanje kojem hrvatskom klubu to nije previsoka cijena, odnosno, tko ima interesa za ozljedama možda načetog, ali ipak zanimljivog i rasnog strijelca.

Linker
22. travanj 2024 03:07