Navijači uUrugvaju imaju jako zanimljiv sustav natjecanja

 MATILDE CAMPODONICO Afp
ŠTO SE OVDJE DOGAĐA?

Najluđa nogometna liga na svijetu: Pogledajte nevjerojatnu tablicu koja će ući u sportsku povijest!

Treća urugvajska liga je na jedinstven način riješila problem odustajanja jednog kluba od natjecanja
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 17. kolovoz 2022. 21:24

Prvo mjesto dijele dvije momčadi koje imaju 27,5 bodova, ali Oriental je nešto bolje plasiran od Canadiana jer ima bolju razliku - dok drugoplasirana momčad ima gol razliku 22:11, Oriental je također primio 11 golova, ali ih je postigao 26,4.

Ne, nismo skrenuli s uma, ovo je prava nogometna tablica, a ona je na snazi u Primeri Division Amateur, trećem razredu urugvajskog nogometa. U toj ligi igraju 23 momčadi, a da bi se smanjili troškovi, prvi dio prvenstva je bio podijeljen u dvije skupine. I tu dolazimo do problema.

Neposredno uoči starta prvenstva jedna je momčad odustala od natjecanja, a nije se uspjela pronaći zamjena za nju pa je tako skupina A prvog dijela prvenstva imala 12, a skupina B 11 klubova. Nakon jednokružnog odigravanja tog prvog dijela došlo je do spajanja skupina kako bi se dobio ukupni poredak uoči drugog dijela natjecanja, a tu su Urugvajci došli do kreativnog rješenja.

image

Tablica treće urugvajske lige

PRIMERA DIVISIóN AMATEUR

Kako je skupina B igrala 10 utakmica, jednu manje od skupine A, odlučeno je da se klubovima iz te skupine bodovi i gol-razlika množe s koeficijentom 1,10 kako bi se izjednačio učinak s klubovima koji su odigrali 11 susreta. Tako smo dobili čudesnu tablicu koja će sigurno ući u povijest.

Sada će prvih 10 klubova igrati za promociju u drugu ligu. Igraju jednokružno, a dva najbolja će osigurati prolazak u viši rang natjecanja. Treći i četvrti na tablici će imati dodatne kvalifikacije za promociju, a sve nam se čini kako bi na kraju mogla odlučivati razlika u pola boda. Ili u 0,1 gol-razlici...

Linker
11. travanj 2024 01:59