RONALD GORSIC/CROPIX
OMILJEN U ZAGREBU

Nenad Bjelica glavni junak nakon pobjede Osijeka: ‘Sad ću vam otkriti jednu ekskluzivu oko Miereza!‘

‘Da je ovdje bio bilo koji drugi prvoligaš, bilo bi mu jako teško proći‘, rekao je strateg gostiju
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. listopad 2021. 17:34

Ipak je slavonski fiš paprikaš bio više ljut od onog rudeškog... Lege su došle po svoju porciju, ali ne onakvu kakvu su zamišljali Rudešani kad su ispred stadiona kuhali fiš u očekivanju Bjeličine momčadi. Osijek se fino pogostio, te se ipak prema očekivanju plasirao u četvrtfinale Kupa.

Stvarno je bilo lijepo u Rudešu, poslužilo je i vrijeme, prije utakmice bilo je sunčano, relativno toplo, na utakmicu je stiglo oko 800 onih koji su željeli vidjeti predstavu u poznatom zagrebačkom kvartu. U oko su upadale i dame, bilo je podosta zgodnih pripadnica ljepšeg spola, obližnji restoran bio je pun, prije i nakon utakmice se družilo, popila koja... Rudešanima fali još samo da im u goste stigne Hajduk, onda će imati 'Suzy Quatro', na njihovom stadionu gostovati će svi iz 'velike četvorke' hrvatskog nogometa. Bili su tu u Kupu Rijeka, Dinamo, sada eto i Osijek.

Također čulo se i podosta dječje graje, stigli su klinci iz nogometne škole Rudeša. Svi koji su bili na stadionu dobili su ispričnice iz one 'prave škole'. Jer kad igra Rudeš, onda se može taj dan izostati iz škole, učiteljice i učitelji to razumiju, ima vremena za nadoknaditi gradivo.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Bili su tu naravno i vjerni navijači 'Rudeš Boysi' koji su cijelo vrijeme bodrili svoje dečke onom svojom poznatom; 'Tres, tres Trešnjevka, Rudeš, Rudeš, Rudeš'! Eh, da je više takvih nogometnih događaja, baš je sve čista uživancija. Rudešani su se jako dobro držali, prvo poluvrijeme odigrali su u 'egalu'.

- Tko je tu prvoligaš? Mi ili oni?

To su se pitali neki navijači Rudeša u tih prvih 45 minuta, dok su tribinama kružile pive koje su nošene iz već spomenutog restorana. Kad smo kod toga, bilo je navijačkih primjedbi jer na tribinama nije bilo gemišta, pa su ljubitelji tog napitka sami odlazili po 'cugu'.

Nakon utakmice, glavni junak bio je gostujući trener - Nenad Bjelica. I mlado i staro se željelo fotografirati s bivšim šefom struke Dinama, Zagrepčani ga nisu zaboravili.

image
Nenad Bjelica u Rudešu
RONALD GORSIC/CROPIX

- Očekivali smo ovakav dobar otpor Rudeša. Oni su vrlo poletna, mlada, brza momčad s puno talenta, jako dobro vođena s klupe. Od svih koje sam vidio u Drugoj ligi, Rudeš igra najbolji nogomet. Ovdje u Rudešu će bilo tko teško osvojiti bodove. Da je umjesto nas ovdje bio bilo koji drugi prvoligaš, bilo bi mu jako teško proći. Mi smo pripremu i samu utakmicu odradili maksimalno ozbiljno. Ne postoji laka utakmica. Mi smo prije tjedan dana igrali s Vukovarom, trećeligašem, pa smo odigrali 2:2 kod kuće. Samo se maksimalnim angažmanom može do pobjede, tako je bilo i protiv Rudeša - komplimentirao je domaćin Nenad Bjelica

Trener Osijeka posebno je emotivno proslavio pogodak Ramona Miereza koji nije zabio još od 'prošlog stoljeća'.

- Mi u Ramona apsolutno vjerujemo! Evo vam sad jedna ekskluziva. Mi smo s njim produžili ugovor do 2025 godine! On kvalitetno radi, sretni smo da je s nama i sretni smo da se vratio pogotkom. Nažalost, iskrenuo je gležanj, pa je morao izaći. Vidjeti ćemo hoće li biti spreman za utakmicu s Rijekom, sad ne mogu o tome ništa kazati.

Pogodak Miereza za 0:2:

Pogodak Fiolića za 0:1:

Linker
25. travanj 2024 19:31