VALERY HACHE/AFP/PROFIMEDIA Valery Hache/Afp/Profimedia
NOVI POSAO?

Niki Kovaču bi se mogla ispuniti ‘velika želja‘! Englezi se ozbiljno raspisali o dolasku Hrvata na Otok

Kako tvrdi The Telegraph, Englezi ozbiljno promišljaju o angažmanu hrvatskog trenera
Piše: Petar Zobec/JLObjavljeno: 18. siječanj 2022. 21:39

Vlasnik Evertona Farhad Moshiri ovih se dana budi s teškom glavoboljom. Moshiri, naime, mora provesti ozbiljan i prije svega skupocjen preustroj kluba. U prosincu su mu odmaglili direktor nogometa Marcel Brands, važni skauti Gretar Steinsson i Dan Purdy te šef liječničke službe Danny Donachie. Zbog blijedih rezultata otpušten je i Rafa Benitez, s kojim je otišao dobar dio trenerskog i medicinskog osoblja te se klub iz Liverpoola sada našao u nezavidnoj situaciji.

Ne tako davno navijači Evertona bili su oduševljeni ustoličenjem Carla Ancelottija za glavnog trenera, zamirisala je slavna prošlost i nada da će talijanski strateg vratiti barem djelić slavnih dana na Goodison. Uslijedilo je, međutim, bolno otriježnjene - u šest godina Everton je promijenio i šestog trenera, a klub je trenutačno na 16. mjestu Premierlige s 14 bodova iz 19 utakmica.

image
PHILIPPE DESMAZES Afp

Prvi zadatak za Moshirija je pronaći čovjeka koji će preuzeti vođenje momčadi, a kao glavni favorit spominjao se aktualni izbornik Belgije, dobro poznato lice Roberto Martinez. Martinez ne bi imao velikih problema s upoznavanjem sredine, jer je već radio u klubu od 2013. do 2016. godine, ali čini se da je negdje u pregovorima zapelo pa je stoga u priču pomalo neočekivano upao Niko Kovač. Očito su u Evertonu pročitali izjavu Sky Sportsova njemačkog eksperta za transfere Marca Behrenbecka, koji tvrdi da je Kovačeva velika želja preuzimanje nekog premierligaškog kluba.

Kako tvrdi The Telegraph, u Evertonu ozbiljno promišljaju o angažmanu hrvatskog trenera, koji je u Monacu dobio otkaz ponajviše zbog narušenih odnosa u svlačionici. Doduše, Kovač nije blockbustersko ime poput Beniteza i Ancelottija, kakve je Moshiri zapošljavao u posljednje vrijeme, a i navijači su vjerojatno slabo upoznati s njegovom biografijom. Osim njega, u igri je još i bivši trener Grenade Diego Martinez.

No, propadne li doista posao s Martinezima, Kovač bi mogao imati veliku priliku. Ime hrvatskog trenera sve se češće spominje na hodnicima Goodison Parka.

Duncan Ferguson privremeno zasjeo na klupu

Engleski nogometni prvoligaš Everton za privremenog je menadžera imenovao svog bivšeg napadača Duncana Fergusona (50).

Ferguson će na klupi kluba za koji je tijekom igračke karijere upisao 273 nastupa i 72 gola zamijeniti Rafaela Beniteza koji je otpušten u nedjelju nakon 1-2 poraza od Norwich Cityja nakon kojega je sastav s Goodison Parka pao na 16. mjesto ljestvice.

Ovo će Fergusonu biti drugi boravak na klupi Evertona u istoj ulozi, tijekom 16 dana u prosincu 2019. vodio je "toffeese" u četiri utakmice te upisao pobjedu i tri remija nakon otpuštanja Marca Silve, a prije dolaska Carla Ancelottija. (Piše: HINA)

Linker
25. travanj 2024 20:15