Mario Balotelli i Rickie Lambert
 Clive Brunskill/Getty Images) / Clive Brunskill Getty Images
ZABILI SAMO 7 GOLOVA

NJIH SU DVOJICA NAJGORI NAPADAČKI PAR U POVIJESTI LIVERPOOLA! TRAJALI SU SAMO JEDNU SEZONI I NISU SE VOLJELI 'To kako je on trenirao je bilo odvratno'

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 12. svibanj 2020. 14:37

Bivši nogometaš Liverpoola Rickie Lambert se u razgovoru za Bristol Live prisjetio dana provedenih na Anfieldu gdje, kako i sam kaže, nije ostavio predubok trag.

Treba također priznati kako je spomenuti u Liverpool stigao 2014. godina kada je imao težak zadatak nadomjestiti Luisa Suareza koji je iste godine krenuo prema Barceloni. Samo nekoliko tjedana kasnije u klub je došao i Mario Balotelli koji mu je 'pokvario' sve planove.

Tadašnji trener Brendan Rodgers gotovo redivito je koristio Talijana u vrhu napada dok je Lambert prilike dobivao na kapaljku.

Tadašnji trener Brendan Rodgers Lambertu je davao priliku na kapaljku dok je Talijan bio redoviti član udarne postave bez obzira što se, kako Lambert kaže, ponašao sramotno na treningu.

- Jedan dio momčadi bio je šokiran odlaskom Suareza i načinom na koji je otišao, a njega je bilo teško zamijeniti. Jako teško. Ipak, nedugo nakon mog dolaska Rodgers je doveo i Balotellija i stavio ga ispred mene. Nisam to mogao razumjeti. Van terena Mario je bio simpatična osoba, ali to kako je on trenirao bilo je odvratno. Nije se trudio niti na treningu niti na utakmicama. Imao sam i ranije takve suigrače, ali oni su bili puno bolji nogometaši od njega pa su se mogli izvući s tim. Nije mi bilo jasno kako mu je trener dopuštao takve stvari. Sve to se loše odrazilo na mene, ali i na čitavu momčad.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 16:  Mario Balotelli of Liverpool takes pictures of the fans on his phone after the Barclays Premier League match betrween Liverpool and Crystal Palace at Anfield on May 16, 2015 in Liverpool, England.  (Photo by Stu Forster/Getty Images)
Stu Forster/Getty Images / Stu Forster Getty Images
Mario Balotelli

Dvojac Lambert-Balotelli je u Liverpoolu trajao samo jednu sezonu, a zajedno su za Redse postigli sedam pogodaka. Lambert kaže kako žali što nije bio ubojitiji i sebičniji u vrijeme provedenom na Anfieldu.

- Moram biti iskren i reći da znam da nisam bio dovoljno dobar. Nisam bio dovoljno nemilosrdan kada sam dobijao prilike.

Ipak, na kraju dodaje kako je Rodgers sjajan trener i kako je bila velika čast igrati u LIverpoolu.

- Bit ću ponosan što sam nosio dres Liverpoola dok ne umrem.

Linker
23. travanj 2024 02:41