Reuters
WENGER

Odgovara na optužbe

Nađite jednog igrača kojeg sam tražio da si uštrca neko sredstvo i sutra ću podnijeti ostavku - ljutito je dodao Wenger
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 13. svibanj 2011. 23:58

Menadžer Arsenala Arsene Wenger odbacio je tvrdnje bivšeg nogometaša tog kluba Paula Mersona da su igrači svojedobno primali zabranjene supstance prije utakmica...

Merson, koji je bio član "topnika" od 1985. do 1997., ali ga je samo jednu sezonu vodio Wenger, izjavio je za francuski magazin So Foot da je igračima ponekad prije utakmica u ruku bila uštrcana žuta tekućina, te da su svako jutro prije treninga pili sok od naranče pomiješan s kreatinom koji je zabranjeno sredstvo.

- Ne mogu te izjave uzimati za ozbiljno. Ne znam koliko je igrača bilo ovdje posljednjih 15 godina, možda 200, a neki su od njih ostali sa mnom deset godina. Paul Merson je ostao četiri mjeseca, tako da je bolje da o medicinskim tretmanima pitate ljude koji su ovdje igrali pet, šest, sedam godina - poručio je francuski stručnjak.

Merson je ustvrdio i kako je Wenger igračima prije jedne utakmice dao tamnu tabletu u kojoj je navodno bila jaka doza kofeina.

- Igračima ništa ne dajem osobno. Ako ne žele uzimati ništa, ne uzimaju ništa. Ako nađete jednog igrača kojeg sam tražio da uzme nešto, dovedite ga. Ukoliko nešto dajemo igračima, to su multivitamini, magnezij, kalcij ili vitamin C, kao i svi drugi klubovi. Svake godine imamo najmanje 20 dopinških kontrola, a dosad nijedan test nije bio pozitivan. Zar doista mislite da bih igračima davao doping? Nađite jednog igrača kojeg sam tražio da si uštrca neko sredstvo i sutra ću podnijeti ostavku - ljutito je dodao Wenger.

Linker
24. travanj 2024 04:10