Club Bruges' Ivan Perisic celebrates after winning against Partizan Belgrade during their Europa League soccer match at the Jan Breydel stadium in Bruges October 22, 2009. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM SPORT SOCCER)
 FRANCOIS LENOIR
NAVIJAČI PRORIJEĐENI

Perišić: Hoću li slaviti pogodak Dinamu? Naravno da hoću, ipak sam ja dijete Hajduka!

Navijača Bruggea trebalo je stići oko 600, no nemili događaji iz Splita, kad je nekoliko navijača Anderlechta pretučeno uoči utakmice s Hajdukom, smanjili su interes
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. listopad 2010. 13:00

Skupa s momčadi, stručnim stožerom, vodstvom kluba i belgijskim novinarima u Zagreb je doputovala i skupina od tristotinjak navijača iz prijestolnice pokrajine Zapadne Flandrije. Trebalo ih je stići i dvostruko više, no nemili događaji iz Splita, kad je nekoliko navijača Anderlechta pretučeno uoči utakmice s Hajdukom, smanjili su interes.

- Čuli smo za događaje u Splitu, no nas takve stvari ne zanimaju. Došli smo se zabaviti, navijati za svoju momčad i u miru pogledati utakmicu. Naravno, i pobijediti! - kazao je jedan navijač Cluba Bruggea dok je palio cigaretu prije ulaska u autobus, koji je njega i kolege odvezao prema jednom od zagrebačkih hotela. Nadajmo se da u Zagrebu neće imati nikakvih problema, jer u zemlji u kojoj je turizam glavna gospodarska grana, antireklama poput ove sigurno nije potrebna.

Najveće zanimanje nekolicine okupljenih novinara izazvao je Ivan Perišić. Mladi hrvatski reprezentativac, koji je već drugu godinu član Club Bruggea.

- Prvi put nakon četiri i pol godine otkako sam “vanka” očekuje me utakmica protiv jednog hrvatskog kluba i malo sam uzbuđen. Nakon dva kola imamo jedan bod, Dinamo tri i prema tome Zagrepčani su favoriti, premda vjerujem da možemo do dobrog rezultata - kazao je Perišić, koji je poslije upitan hoće li slaviti gol Dinamu.

- Naravno da ću slaviti, ipak sam ja dijete Hajduka!

A kakvo je raspoloženje među kroničarima Bruggea, koji su u priličnom broju s momčadi doputovali u Zagreb? Ne pretjerano optimistično. Jedan od njih, koji je u Zagrebu bio lani i s Anderlechtom, smatra da će Bruggeu strašno nedostajati Ronaldo Vargas, trenutačno najbolji igrač kluba, koji odrađuje kaznu zbog isključenja u posljednjem kolu.

- Brugge u posljednje vrijeme ne igra loše, no ima velikih problema u završnici i postiže malo pogodaka - kaže novinar koji je ostao začuđen kad je čuo da su navijači Dinama u bojkotu i da će po procjenama stadion pohoditi tek 10-15 tisuća ljudi.

- Anderlecht i Brugge u ovom su trenutku tu negdje. A današnja utakmica mogla bi biti poput one između Hajduka i Anderlechta u Splitu prije tri tjedna. Samo će valjda rezultat biti bolji po nas - kazao je belgijski kolega, koji strašno cijeni Hrvata u Bruggeu, Perišića.

- Ivan je jedan od najboljih igrača Bruggea, no jedini je problem što ima amplitude u igri. Jednu odigra odlično pa ga drugu nema nigdje. Kad se stabilizira, bit će još bolji - zaključio je.

Linker
24. travanj 2024 14:22