MARCO BERTORELLO/AFP
SAM PROTIV SVIH

Pogledajte ove brojke: Zaslužuje li uopće ovaj Juventus Ronalda?; ANKETA Treba li CR otići iz Torina!?

Razumljiv je bijes koji se vidio u očima Portugalca nakon što je Juve eliminiran od Lyona
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. kolovoz 2020. 17:23

Brojke u nogometu nikad ne govore sve, ali u pravilu govore puno. Neke su u Juventusu doista nevjerojatne. U nokaut fazi Lige prvaka u prošloj i ovoj sezoni Juventus je ukupno zabio sedam golova. Znate li koliko je njih bilo djelo Cristiana Ronalda? Svih sedam...

Razumljiv je bijes koji se vidio u očima portugalskog napadača nakon što je Juventus eliminiran od Lyona. Ronaldo u Torino nije došao osvajati naslove prvaka, jer to je Juve osvajao i bez njega. Došao je osvojiti Ligu prvaka, a dvije godine ostaje daleko od nje. Ove sezone ispriječio se Lyon, prošle Ajax. Svaka čast njima, ali to nisu klubovi od kojih bi Juventus trebao ispasti u Europi. I to Ronaldo jako teško podnosi.

Stoga se sve više ljudi u nogometu pita zaslužuje li ovaj Juventus Ronalda? Ako mu u ključnim utakmicama suigrači ne donesu ništa ili gotovo ništa, Ronaldo se mora zapitati s kime je to okružen? A u nogometu, kao i u mnogim stvarima u životu, ne možeš sam, koliko god da si dobar. Nitko to ne može. I to je križ s kojim Juventus mora čekati novu sezonu.

Je li Andrea Pirlo pravi jamac da će se stvari promijeniti? Što mnoge navijače oduševljava, ali je i prilično rizično. A Ronaldo je u 36. godini i pitanje je koliko će imati živaca vidjeti je li Pirlo 'novi' Zidane, velemajstor lopte koji će preko noći izrasti u vrhunskog trenera.

Zbog svega toga priče o mogućem odlasku Cristiana Ronalda ne zvuče nemoguće. Pustite ugovor, odluka je samo njegova. Imao je i ugovor u Madridu pa je otišao...

Linker
26. travanj 2024 00:54