Šahtar - Dnipro-1 masovna tučnjava

 Screenshot (Twitter)
NEVJEROJATNE SCENE

Pogledajte totalni kaos: Bivši trener Dinama uzeo titulu, na terenu izbila masovna tučnjava! Krv, gušenje...

Prvo pet crvenih kartona, a zatim slavodobitno podizanje hrvatskog stručnjaka u zrak
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. svibanj 2023. 18:35

Igor Jovićević sa svojim je Šahtarom na vrhu ukrajinskog klupskog nogometa! Momčad iz Donjecka s 3:0 savladala Dnipro-1, glavnog konkurenta za naslov ukrajinske Premier Lige. Tako je Šahtar kolo prije kraja osigurao 14. trofej domaćeg prvenstva u klupskoj povijesti, a prvi od sezone 2019./2020.

Naime, krajem ogleda igrači obiju strana nisu mogli zadržati emocije i bez jasnog razloga započelo je naguravanje, pri čemu je stoper Jaroslav Rakitski ostao krvave arkade. Teško se u gužvi od 20 igrača moglo vidjeti tko ga je točno ozlijedio, no utakmica je svakako izmakla kontroli sutkinji Katerini Monzul. Udarci, naguravanje, gušenje... Svega je bilo u posljednjim minutama derbija, ali čini se da na kraju nitko nije teže stradao.

NAGURAVANJE I FIZIČKI OBRAČUN IGRAČA POGLEDAJTE OVDJE

Monzul je podijelila čak pet crvenih kartona - dva igrača Šahtara isključena su na terenu (Anatolij Trubin i Jehor Nazarnja), dok je kod gostiju pocrvenio Peglow. Osim toga, isključena su i dva igrača s klupe za rezerve koja su se priključila fizičkom okršaju.

Igor Jovićević mirno je s trenerske linije gledao nevjerojatne scene na terenu i sigurno ih je brzo zaboravio, jer već nekoliko trenutaka kasnije slijedilo je veliko slavlje njegove momčadi. Igrači su okružili bivšeg trenera Dinama i zatim ga u slavodobitnoj atmosferi uzeli u naručje i bacali u visinu.

Iza Jovićevića je teška sezona. Malo je nedostajalo da iznenadi svijet u Ligi prvaka, ali na kraju nije uspio pronaći vodeće pozicije u društvu Real Madrida, RB Leipziga i Celtica. Na polovici sezone ostao je bez glavnog igrača Mihajla Mudrika, čime je svaki izazov postao još teži.

Pogotke u utakmici s Dniprom zabili su Artem Bondarenko (9.), Danilo Sikan (55.) i Taras Stepanenko (59.). Razloga za slavlje, naravno, ima i bivši kapetan Vatrenih Darijo Srna, koji od 2020. obavlja ulogu sportskog direktora Šahtara, kluba u kojem je postao legenda.

Linker
18. travanj 2024 22:38