MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
VEDRAN ĆORLUKA

‘Postojala je ideja o kraju u Dinamu, ali nitko me nije zvao. Slučaj Sosa? Na svima je da se ne ponovi‘

Iza Vedrana Ćorluke je sjajna igračka karijera, a ispred njega novo poglavlje kao trenera
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2021. 20:36

Popularni Čarli će na predstojećem Europskom prvenstvu biti pomoćnik izbornika Zlatka Dalića u hrvatskoj reprezentaciji.

Kako je ranije rekao u razgovoru za Sportske novosti, kontakt s Dalićem je uspostavljen još prije nekog vremena.

"Iznimna mi je čast, prije nekih dva mjeseca se dogodio taj poziv, a samim time da me šef stavio u kontekst da mogu pomoći mi je veliko priznanje. Nakon dužeg razmišljanja i nakon kontakata s bivšim suigračima i njihovog pozitivnog odgovara, sam to i prihvatio. Izbornik zna što će dobiti od mene, to je iskrenost jer sam takav bio i kao igrač. Uvijek sam bio iskren i prema suigračima i trenerima, a to očekujem i od njih. Izbornik je to zapamtio, vjerojatno mu se svidjelo kako sam razmišljao u nogometnom smislu i vjerujem u jako dobru suradnju", rekao je Ćorluka za RTL Sport.

Komentirao je i 'slučaj Sosa'.

"Sosa je zanimljiv slučaj, iskreno nisam ga toliko pratio, ali još dok je bio u Dinamu već je bilo vidljivo da je odličan. U neku ruku, sada kada sam saznao sve što se izdogađalo, dečko je odlučio i tu odluku je trebalo poštovati. Ako je mislio da je to dobra odluka, nema se tu što za reći. Drago mi je što je ipak ovako ispalo i što će igrati i dalje za Hrvatsku i što to i želi. Na svima iz mladih reprezentacije je da se taj slučaj više ne ponovi i da Hrvatska ne gubi tako igrače. Njemu sada treba mir, da se slegne, prođe vrijeme, ako on želi nema razloga da ne bude u reprezentaciji", dodao je Ćorluka za RTL Sport.

Iza 35-godišnjeg Ćorluke je sjajna karijera u kojoj je branio boje Dinama, Intera iz Zaprešića, Manchester Cityja, Tottenhama, Bayera i Lokomotiva. Priznao je Čorluka da je imao ideju okončati igračko poglavlje u Dinamu.

"Ta ideja je postojala, ali nitko me nije zvao, nije se dogodilo. Imat će sada u meni velikog navijača s obzirom da su moji Zagreb i Sloboština uvijek obojani u plavo i bit će i dalje", zaključio je Ćorluka.

Linker
25. travanj 2024 06:45