FERNANDO BIZERRA Afp
VRAĆA SE IKONA

Potez izbornika iznenadio je sve: Legenda brazilskog nogometa vraća se u reprezentaciju u 39. godini!

Brazilci će u lipnju igrati kvalifikacijske susrete za SP 2022. protiv Ekvadora i Paragvaja.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. svibanj 2021. 17:41

Nakon gotovo sedam mjeseci na terene će se vratiti južnoameričke nogometne reprezentacije. Nisu igrale u ožujku kada je tradicionalno okupljanje u rano proljeće za CONMEBOL-nacionalne sastave bilo otkazano zbog već dobro poznatih okolnosti oko COVID-restrikcija za putovanja u vrijeme pandemije koja je tada izgledala mnogo opasnije nego danas.

Danas nema toliko straha od korone, koliko primjerice ima od uličnih nemira u Kolumbiji koji traju već tri tjedna i postaju sve nasilniji. Ali, igrat će se, a za tu je priliku brazilski izbornik Tite objavio i popis 24 igrača na koje računa u dvobojima Selecaoa protiv Ekvadora, 4. lipnja u Porto Alegreu, odnosno Paragvaja u Asuncionu, četiri dana kasnije.

image
Dani Alves u dresu Sao Paula
MARTIN MEJIA Afp

Na popisu su dva velika povratnika. Za oko je zapalo ime i prezime Danija Alvesa, nekad velikog igrača Barcelone i Seville, a danas 38-godišnjeg veznog igrača Sao Paula. Vratio se i Gabriel Barbosa, popularni Gabigol iz Flamenga, nekad iz Intera, a tu su i Lucas Paqueta koji uživa dobro vrijeme u Lyonu te Fred iz Manchester Uniteda. Debitirat će samo Lucas Verissimo iz Benfice.

Dani Alves je s Brazilom osvojio Copa Americu 2019. godine, a u 118 nastupa za Selecao upisao je osam pogodaka. Debitirao je još u listopadu 2006. godine.

Titeov popis za Ekvador i Paragvaj:

Vratari: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras);

Obrana: Daniel Alves (São Paulo), Danilo (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Renan Lodi (Atlético Madrid), Éder Militão (Real Madrid), Lucas Veríssimo (Benfica), Marquinhos (PSG) i Thiago Silva (Chelsea);

Vezni red: Casemiro (Real Madrid), Douglas Luiz (Aston Villa), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United) i Lucas Paquetá (Lyon);

Napadači: Everton Cebolinha (Benfica), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Barbosa (Flamengo), Gabriel Jesus (Manchester City), Neymar (PSG), Richarlison (Everton) i Vinicius Jr (Real Madrid).

Linker
24. travanj 2024 11:24