Maradona sa majkom Dalmom
 -
DIRLJIV OPROŠTAJ

Potresno Maradonino priznanje u zadnjem intervjuu: ‘Žalim samo za jednom stvari. Da mi je jedan dan...‘

Zadnji intervju dao je prije nepunih mjesec dana, na dan njegovog 60. rođendana.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2020. 20:18

Svijet se oprašta od istinske nogometne legende. Šest desetljeća proživio je Diego Armando Maradona i onda otišao - među besmrtne. Jedan od najboljih nogometaša svih vremena mučio se sa zdravljem u posljednje vrijeme, a kao uzrok smrti navodi se srčani udar...

Posljednji intervju kojeg je dao u životu bio je za argentinski Clarin. Prenosimo jedan njegov fragment...

Koja je najbolja, a koja najlošija stvar koja vam se dogodila u životu, žalite li za nečim?

image
FILIPPO MONTEFORTE

- Bio sam, postojao sam, i sretan sam. Nogomet mi je dao sve što imam, a i više nego što sam mogao zamisliti. Da nisam imao tu ovisnost koju sam imao, igrao bi još mnogo više. Danas sam dobro i žalim samo za jednom stvari, za time što nisam imao roditelje. Htio bih još samo jedan dan s majkom, znam da me gleda negdje odozgo i da je ponosna na mene - rekao je Maradona u razgovoru za njegov 60. rođendan.

Zaželite želju za sve Argentince...

- Moja je želja da ova pandemija prođe što prije i da se moja Argentina unaprijedi. Žalosti me kada vidim toliko gladne djece, jer znam kako je to nemati u životu.

Pandemija vas je pogodila jako... Umro vam je šogor, sestra Lili je bila zaražena, a i vi se morate paziti. Bojite li se koronavirusa?

- Ovo je najgora stvar koja nam se mogla dogoditi. Nikada nisam vidio nešto takvo. Mi u latinskoj Americi dobro se nosimo sa svime, ali se nadam da će ovo završiti što prije. Mladima nije dobro, mnogi su ostali bez posla, neki nemaju što za jesti. Vjerujem predsjedniku Rusije, Vladimiru Putinu kada kaže da će brzo imati cjepivo jer ovo je neizdrživo - rekao je među ostalim Maradona u njegovom posljednjem intervjuu.

Linker
19. travanj 2024 05:40