DAMIR KRAJAC/CROPIX
PRED NOVIM IZAZOVIMA

Povremeni Vatreni donio tešku odluku: ‘U Rusiji sam se dobro osjećao, ali morao sam otići zbog obitelji‘

Uremović je od danas i službeno igrač Herthe, u koju je stigao iz Rubina
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 02. srpanj 2022. 08:16

Filip Uremović u srijedu je odigrao prvu utakmicu za Herthu, pobijedio je bundesligaš Makkabi iz Berlina, novog člana pete lige, bilo je 7:0, a Uremović je debi obilježio pogotkom za 4:0. Odigrao je prvo poluvrijeme na mjestu desnog stopera, a trener Sandro Schwarz osvrnuo se na njegov nastup.

- Filip je bio vrlo dobar, ne samo zbog pogotka, nego je odradio sve kako treba u obrani - rekao je novi trener Herthe.

Uremović je sada i službeno igrač Herthe, u koju je stigao iz Rubina, raskinuvši ugovor s ruskim premierligašem. Napustio je Kazanj još krajem veljače nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, odigrao je drugi dio sezone za engleskog drugoligaša Sheffield United nastupivši u svega tri od mogućih 10 utakmica. Zanimljivo da je još u siječnju Hertha ga željela dovesti u svoje redove, ali nisu se uspjeli dogovoriti oko odštete. No, u drugom pokušaju Hertha ga je uspjela dovesti i to besplatno jer je Rubin ispao iz Premier lige Rusije pa su igrači dobili mogućnost besplatnog odlaska.

U Rubinu je Uremović bio i kapetan, a prvi cilj u Herthi mu je ugrabiti poziciju u početnoj postavi.

- Da, želim se što prije prilagoditi i izboriti svoju poziciju u momčadi u kojoj ima puno iskusnih igrača i internacionalaca. Neću sada reći kako želim biti lider, ne, želi pomoći da ostvarimo dobre rezultate, nije lako kada si novi u momčadi - objasnio je 25-godišnjak.

Sandro Schwarz poznaje Uremovića dobro, jer je dvije godine bio trener u moskovskom Dinamu.

- Robustan, čvrst u duelima, a zna i dobro odigrati prema naprijed. Pokriva više pozicija u obrani, a ja ga vidim kao središnjeg braniča - rekao je Schwarz, na što se Uremović nadovezao.

- Da, to je moja najjača pozicija.

Osvrnuo se i na život u Rusiji.

- Bila je teška odluka napustiti Rusiju, jer sam se u Kazanju baš dobro osjećao. No, morao sam to napraviti zbog obitelji. Ne bih puno govorio o ratu, znam puno Rusa koji su protiv, ali to je politika, svima je teško.

Usporedio je i dvije lige.

- Razina kvalitete ovdje je puno viša nego u Rusiji, uostalom Bundesliga je jedna od najboljih na svijetu. Hertha je veliki klub, prvi dojam je i više nego dobar - zaključio je povremeni hrvatski reprezentativac koji bi se dobrim igrama u Herthi mogao vratiti na popis Zlatka Dalića.

Linker
19. travanj 2024 22:50